eldiario.es

9

Arturo Tuzón: ‘El trinquet de Pelayo hauria de convertir-se en edifici públic amb el temps’

L’actual gestor del trinquet el considera un bé cultural indispensable del patrimoni valencià i creu que pel bé de la seua conservació hauria de pertànyer a la societat en un futur

Arturo Tuzón, en el Trinquet Pelayo

Arturo Tuzón, en el Trinquet Pelayo

El trinquet de Pelayo és un edifici històric de la Ciutat de València que en poc de temps complirà els 150 anys. Arturo Tuzón, actual gestor del temple de la pilota, creu que "hauria de convertir-se en edifici públic amb el temps pel bé de la societat" perquè és una part important del patrimoni valencià i convida als turistes a conèixer la cultura de la comunitat.

Actualment, és gestionat per una empresa privada, de la que Tuzón assegura: "és viable, clar que és viable, el Trinquet de Pelayo no té problemes econòmics". Per això, està convençut que, malgrat les dificultats, les negociacions per a vendre’l o traspassar-lo, arribaran a bon port. "Jo crec que s’arribarà a un acord entre persones privades per a continuar la temporada que ve", afirma el gestor.

Pelayo passa per un tira i afluixa per la cerca d’un nou arrendatari. Arturo Tuzón ha donat a conèixer la notícia de la seua marxa, després de 36 anys portant endavant el temple de la pilota. Davant les dificultats del propietari Javier Amorós per a trobar qui assumisca el traspàs de l’edifici històric, el gestor afirma que "no es fàcil trobar algú amb diners" que puga permetre's la quantitat que demana Amorós.

El públic, per la seua banda, respon positivament a l’esport de la Pilota, segons Arturo Tuzón. Reconeix que amb la crisi l’afluència d’assistents ha disminuït, però assegura que "si hi ha bons jugadors i qualitat, la gent respon". A més, exposa que també hi ha noves generacions interessades en el trinquet: "entre setmana la mitjana d'edat és més alta, però el cap de setmana hi ha xiquets que vénen amb els seus pares o joves que juguen al trinquet del seu poble i són aficionats a la pilota".

El gestor de l’edifici ha destacat que "el tancament de RTVV ha fet molt de mal a la difusió del Trinquet". L’esport de la Pilota ha perdut difusió als mitjans de comunicació amb la liquidació de Radio Televisió Valenciana, malgrat que ara se poden sintonitzar els partits a través d’altres cadenes com Levante TV, Tuzón remarca que, en eixe sentit, "no estan al nivell que tenia Canal 9".

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha