Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

El Consell deu encara 98,1 milions per les obres del circuit de Fórmula 1

Rita Barberá, Bernie Eccleston, el patró de la Fórmula 1, i Francisco Camps, en la presentació del circuit.

Carlos Navarro Castelló

“El PP va assegurar que la Fórmula 1 no costaria res als valencians i només l’any que ve la Generalitat haurà de fer front a 43,5 milions d’euros per diferents crèdits relacionats amb la prova”.

Així ha denunciat aquest dijous la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, les despeses que haurà d’abonar el Consell, és a dir, tots els valencians, al llarg de l’any que ve, després de quatre anys des que es va celebrar l’última cursa.

Salvador ha revelat que només les obres de construcció del circuit urbà i d’adequació dels coberts per a acollir els boxs i el pàdoc han tingut un cost de 98,1 milions d’euros i un sobrecost mitjà del 22,6%.

Per a finançar una part d’aquest projecte, la Generalitat va sol·licitar al seu moment un préstec de 60 milions d’euros a pagar del 2016 al 2023 a raó de 7,5 milions d’euros l’any. S’hi va sumar un altre crèdit circulant de 36 milions a abonar l’any que ve, que, juntament amb els 7,5 sumen els 43,5 milions esmentats anteriorment.

Salvador ha criticat l’enorme balafiament que ha suposat la Fórmula 1 per a les arques públiques: “Aquesta és la política que ha dut a terme el PP en aquesta Conselleria en què han prevalgut despeses que van dir que no es produirien en una cosa que ha tingut tan poca repercussió en el dia a dia dels ciutadans, com ha estat aquest esdeveniment”.

La consellera ha afegit que han donat trasllat a la Fiscalia i al jutjat que investiga la gestió d’aquest esdeveniment de dues factures impagades per Valmor (empresa creada per a gestionar i organitzar les curses) que ascendeixen a 617.000 euros corresponents al lloguer dels coberts 4 i 5 del port per als boxs, entre altres aspectes.

A més, ha denunciat que només han aparegut factures corresponents a la prova celebrada en els anys 2008 i 2012, de la qual cosa dedueix que la resta dels anys (2009, 2010 i 2011) Valmor va usar aquestes instal·lacions de manera gratuïta.

A totes aquestes despeses cal afegir els 111 milions d’euros en concepte de cànon per la celebració de les curses a València durant cinc anys, 24,8 milions més en concepte d’organització, 22 milions d’euros de Canal 9 pels drets de retransmissió i els 34,2 milions d’euros que va assumir la Generalitat quan va comprar l’empresa Valmor, operació per la qual estan imputats Francisco Camps, l’exconsellera Lola Johnson i l’expilot Jorge Martínez Aspar.

Els tres havien d’haver declarat davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) el mes de novembre passat, però finalment la seua compareixença va quedar ajornada sense data fins a escoltar tots els testimonis i tenir traduïts tots els contractes i documents de l’anglés al castellà.

Etiquetas
stats