eldiario.es

Menú

La Diputació avançarà els diners per a llibres de text als municipis que no tinguen liquiditat

Educació amplia el termini perquè els ajuntaments presenten la participació en #XarxaLlibres al 19 de novembre

425 municipis ja s'havien adherit a #XarxaLlibres, d'ells 224 de la província de València, 99 d'Alacant i de Castelló, 102

La Diputació de València ha destinat 18,6 milions d'euros al programa

- PUBLICIDAD -
El presidente de la Diputación de Valencia, Jorge Rodríguez, junto al president Ximo Puig y el conseller Vicent Marzà

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, junt al president Ximo Puig i el conseller Vicent Marzà

La Diputació de València avançarà els diners a tots els ajuntaments que no tinguen liquiditat i que ho hagen sol·licitat amb tal que es complisca totalment el programa XarxaLlibres pel qual es finança a las famílies la compra de llibres i material curricular, segons que ha explicat Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València, després de firmar amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el titular de la Conselleria d'Educació, Vicent Marzà, el conveni que rubrica Xarxa Llibres.

La Diputació de València destinarà un total d'euros 16.800.000 "per a garantir l'adhesió de tots els municipis valencians al programa #XarxaLlibres", segons que ha manifestat el president Jorge Rodríguez, després de la rúbrica oficial signada aquest matí al Palau de la Generalitat Valenciana.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha destacat que "la cooperació institucional fa possible que el dret fonamental a l'educació siga real i efectiu i estiga garantida la gratuïtat".

De moment, un total de 206 municipis dels 266 de la província de València s'han adherit ja al programa XarxaLlibres, el termini del qual ha sigut ampliat fins al pròxim 19 de novembre. Les quantitats avançades per la Diputació hauran de ser consignades pels ajuntaments en els pressupostos municipals del pròxim exercici, assegurant així la provisió econòmica d'enguany i facilitant la previsió per a l'exercici vinent.

A més dels 8’4 milions anuals acordats en el conveni, el govern de la Diputació transferirà directament als ajuntaments que no tinguen liquiditat els fons que hagen sol·licitat per a complir el programa.

Ximo Puig, Jorge Rodríguez i Vicent Marzà han coincidit en qualificar la signatura del conveni com "una iniciativa pedagògica que prioritza una gestió eficient dels diners públics perquè revertisquen en els ciutadans".

Ampliació del termini

La Conselleria d'Educació ha ampliat el termini per a presentar les sol·licituds d'adhesió al programa #XarxaLlibres, fins al 19 de novembre. Aquesta ampliació respon a la voluntat de l'administració educativa perquè tots els ajuntaments hi participen i assegurar així la gratuïtat dels llibres de text i materials curriculars per a la totalitat de les famílies valencianes beneficiàries.

425 municipis ja s'havien adherit a #XarxaLlibres, d'ells 224 de la província de València, 99 d'Alacant i de Castelló, 102.

Pla #XarxaLlibres

El Pla #XarxaLlibres per a escolars d'Educació Primària i Secundària dels centres públics, anunciat pel president del Consell, Ximo Puig, contempla que les famílies puguen rebre en aquest curs 200 euros per la compra dels llibres de text. Tal com es va informar, les famílies que hagen comprat els llibres hauran de guardar la factura per a presentar-la abans del final del primer trimestre del curs als ajuntaments, els quals gestionaran la devolució de 100 euros i els altres 100, a la fi de curs si la família retorna en bon estat als centres educatius els llibres amb els quals poder crear un banc de llibres públic per al següent curs.

Estes aportacions estan finançades a parts iguals per ajuntaments, diputacions i Generalitat, però en el cas de la província de València, segons que ha recordat Jorge Rodríguez, els primers 100 euros seran assumits al 66'6% per la Diputació de València i el 33% restant per la Generalitat, eximint així els ajuntaments d'aquesta part de la despesa.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha