Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

María José Alcón reconeix haver blanquejat els 1.000 euros donats al PP de València

María José Alcón admet haver rebut dos bitllets de 500 euros per a finançar el PP

elDiariocv

València —

María José Alcón, una de les imputades en el cas Imelsa i detinguda dins de l’‘Operació Taula’, ha reconegut haver ingressat a nom seu 1.000 euros en el compte bancari del grup popular de l’Ajuntament de València, diners que assegura que li va donar prèviament la secretària del grup, Carmen García Fuster, en dos bitllets de 500 euros. Amb aquesta confessió Alcón reconeix el finançament il·legal pel qual s’investiga 15 regidors i exregidors i 20 assessors i exassessors, la primera confessió reconeguda per un imputat, després de la declaració d’una exassessora que també va reconéixer aquesta pràctica, però sense haver-hi participat.

En sengles entrevistes concedides a OkDiario i a Las provincias Alcón assegura que aquesta col·laboració per a blanquejar capitals per a finançar el PP era una “condició sine qua non per a incloure’t en la llista electoral”, exigència que assegura que García Fuster li va demanar “de males maneres” i donant-li el número de compte en què havia de fer l’ingrés. Alcón també afirma que la secretària sí que li va comunicar que l’ingrés era per a la campanya electoral, però sense entrar en l’origen d’aquells diners en B.

Després d’aquesta col·laboració al finançament il·legal del PP, Alcón va ser compensada figurant com a número 16 en la llista electoral del PP, lloc sense opcions per a eixir elegida en el ple municipal. Tanmateix va esclatar el cas Imelsa i van eixir gravacions seues amb Marcos Benavent repartint-se presumptes comissions, fet que va comportar-ne la suspensió de militància del PP i haver de renunciar al seu lloc en la llista. Malgrat tot, Alcón va conservar la faena d’assessora del grup municipal i, per tant, cobrant de l’Ajuntament, fins que Alberto Fabra va obligar Rita Barberá a destituir-la.

Després de l’Operació Taula María José Alcón va ser un dels dos únics detinguts que no es va negar a declarar davant del jutge i va eixir en llibertat sota fiança de 150.000 euros.

“Traïda i molt dolguda”

“Traïda i molt dolguda”En les entrevistes Alcón assegura sentir-se “traïda, no, l’escaló següent. Estic molt dolguda i decebuda, i molt trista”, paràmetres semblants al del marit, Alfonso Grau, extinent alcalde de València amb Rita Barberá, que també s’ha expressat fa poc.

Malgrat que l’exregidora no ha acusat en cap moment l’exalcaldessa de València d’estar al darrere d’aquesta presumpta trama de finançament il·legal, sí que ha deixat caure indicis, com ha fet també el marit: “No sé si Rita Barberá ho sabia, però ella i García Fuster eren amigues íntimes i jo desconec què en sabia l’alcaldessa. Que en parle ella. És el mínim que pot fer”.

Etiquetas
stats