Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una exregidora del PP i l'exinterventor, entre els detinguts per irregularitats en el concurs per a la gestió de l'aigua de Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt

Toni Cuquerella / Miguel Giménez

0

L'exregidora del PP, María Teresa Peris, responsable en el seu moment de l'àrea de Contractació, i el que fóra interventor de la corporació saguntina, són dos dels set detinguts en el marc d'una de les peces separades de l'anomenada Operació Flotador, que afecta l'Ajuntament de Sagunt. Tant aquests dos arrestats com els altres cinc van ser posats dimarts en llibertat sense mesures cautelars.

A més d'aquestes dues persones, van ser detinguts un regidor -la identitat del qual es desconeix-, l'exdirector general d'Aigües de València, Francisco Zorrilla, dos enginyers i, sembla ser, el director de l'entitat bancària en la qual es va depositar els diners del cànon de l'aigua en el seu moment, que segons ha pogut saber eldiario.es, va ser arrestat a Lleida. Precisament, els arrestos es van produir a Sagunt (1), València (3), Bétera (1), Lleida (1) i Archena (1).

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Sagunt decretava aquest dimarts la llibertat provisional dels detinguts en una causa que els investiga per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental. La mesura de la llibertat es prenia d'acord amb el criteri de la Fiscalia, al no apreciar risc de fugida, ja que tenen domicili conegut i compten amb arrelament familiar.

La investigació xifra provisionalment en 24 milions d'euros el possible perjudici generat a les arques públiques municipals després de la constitució, en 2009, d'Aigües de Sagunt SA, una empresa d'economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d'aigua en la localitat, en la qual l'Ajuntament té el 51% del capital social i l'empresa privada Aigües de València SA va resultar adjudicatària del 49%.

Aquestes diligències constitueixen una peça separada de l'anomenada Operació Flotador, que es va iniciar a l'agost de 2015 per delictes de suborn i prevaricació a partir d'una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes.

En la causa principal estan sent investigades dotze persones físiques, regidors i exregidors de Sagunt, i sis persones jurídiques, pel presumpte fraccionament de contractes a favor de diferents empreses.

A més, en una altra de les peces separades ja han sigut encausats i estan pendents de judici l'excap del Departament del Servei de la Inspecció Tècnica d'Activitats de l'Ajuntament de Sagunt, Francisco Crispín, (que havia sigut alcalde abans i va ocupar amb posterioritat el càrrec de regidor) i quatre tècnics d'aqueixa àrea per l'ús irregular d'una partida econòmica destinada a la renovació d'uniformes oficials.

Etiquetas
stats