eldiario.es

Menú

El PP va deixar en herència en l’Hospital Provincial 5 milions en concepte de lloguer a una empresa de bingos

Explotaciones Vía Layetana SA rep, des del 2008, més de 300.000 euros de mitjana l’any per un contracte d’arrendament fins al 2023

L’immoble s’utilitza per al centre Cardenal Costa de l’Institut de Salut Mental, on una neboda de Carlos Fabra és cap del Servei Sociosanitari

La societat, que pertany al Grupo Binelde, es dedica als jocs d’atzar i té diversos establiments d’oci a Castelló

- PUBLICIDAD -
Vía Layetana, del Grupo Binelde, posee el Bingo Rey Don Jaime en Castellón

Vía Layetana, del Grupo Binelde, és l’ama del Bingo Rey Don Jaime a Castelló

L’herència deixada pel Partit Popular en l’Hospital Provincial de Castelló llastarà el seu estat comptable durant un període de temps llarg. La capacitat de sorpresa dels tècnics que revisen les factures, arran de la denúncia presentada per la Conselleria de Sanitat davant de la Fiscalia Anticorrupció, sembla que no s’acaba mai. Tant per les quantitats de molts dels expedients de contractació com per la durada.

Dos requisits que compleix el contracte de més de 5 milions d’euros pel lloguer a una empresa de bingos d’un immoble situat al carrer del Cardenal Costa de la capital de la Plana. L’arrendament amb Explotaciones Vía Layetana SA, del Grup Binelde, propietari del local, es va firmar l’1 de març del 2008 quan Francisco Camps i Carlos Fabra presidien la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, respectivament, amb una durada de 15 anys (fins al 28 de febrer de 2023).

Segons es va establir en l’acord escrit, el centre hospitalari pagaria durant aqueix període una mica més de 300.000 euros de mitjana per anualitat. És a dir, en l’època del PP es van abonar prop de 2,5 milions d’euros, xifra molt semblant a la que li pertocarà desembossar al nou Consorci fins a l’acabament del contracte, encara que des de la direcció del centre sanitari s’intenta renegociar les condicions del lloguer.

L’immoble s’utilitza com a Centre de Dia i formant part de l’Institut de Salut Mental de l’Hospital Provincial, on Begoña Fabra exerceix com a cap dels Serveis Sociosanitaris. Es tracta de la mateixa neboda de l’expresident de la Diputació que va avalar, mitjançant un informe tècnic, la construcció de l’Hospital de Dia a la Vall d’Uixó sobre uns terrenys rústics i industrials propietat de l’expilot Àlex Debón i sense concurs públic.

La unitat sanitària de Cardenal Costa va entrar en funcionament l’octubre del 2008 i va representar una inversió d’1,2 milions d’euros. Fins aqueix moment, l’immoble tenia un ús molt diferent. El Bingo Gran Casino obria les portes cada dia. Tanmateix, el grup Binelde va optar pel tancament i va arribar a un acord amb la Generalitat per a la locació.

Binelde SL, només entre els anys 2010 i 2014, va ingressar per l’arrendament les sumes següents: 300.334,60 euros (2010), 305.753,01 euros (2011), 310.526,21 euros (2012), 327.035,02 (2013) i 56.788,75 euros (2014). Aquest últim any la facturació va baixar considerablement per l’extinció de la societat, que va ser absorbida per Explotaciones Vía Layetana el 12 de febrer. Així, aquesta firma va començar a eixir en la comptabilitat de l’Hospital Provincial (273.542,28 euros), amb una percepció de 322.168,81 euros el 2015.

El Grupo Binelde és l’amo del Bingo Rey Don Jaime, just davant de l’Hospital Provincial, i té una sala recreatiu al centre comercial La Salera de Castelló.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha