eldiario.es

9

Sanitat immobilitza més de 100 tones de carn en mal estat a una empresa il·legal a Alzira i 15.000 pernils a Bocairent

Durant la inspecció, van detectar que l’establiment mancava d’autorització sanitària i no estava inscrit en el Registre General Sanitari d’indústries i establiments alimentaris

La Guardia Civil detiene a un joven dos veces en menos de 24 horas en Almuñécar

L'operació ha estat executada per la Guàrdia Civil

Un total de 100 tones de carn -la majoria de la mercaderia pernils- “en evident estat de deterioració i falta de garanties sanitàries” han estat immobilitzats per la Direcció General de Salut Pública. La confiscació, de la qual ha informat l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició, s’ha produït en dues naus pertanyents a un establiment il·legal situat a Alzira, el qual no tenia autorització sanitària i tampoc estava inscrit al Registre General Sanitari d’Indústries alimentàries. En una altra inspecció a la mateixa mercantil a Bocairent s’han immobilitzat 15.000 pernils i 160 boxes de cartó que contenen al seu torn de 140 a 180 peces de pernil i paleta guarida.

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Púbica, davant l’existència d’un possible risc per a la salut pública, ha immobilitzat els productes, han procedit al cessament de l’activitat de l’establiment i han posat a la disposició de la Guàrdia Civil tota la informació. L’actuació s’està duent a terme en tot moment de manera conjunta amb la Guàrdia Civil per tractar-se d’una activitat il·legal, que no compleix cap requisit sanitari.

A causa d’aquesta situació il·legal, existeix una falta traçabilitat i encara no ha sigut possible determinar amb exactitud l’origen i destinació dels productes immobilitzats.

L’operació policial se segueix desenvolupant, ja que la citada empresa té vinculació amb altres magatzems de la Comunitat Valenciana i d’altres Comunitats autònomes (Castella i Lleó, Catalunya, Madrid i Andalusia). Per part d’aquesta Agència, s’ha procedit a informar a les Autoritats competents de totes les Comunitats Autònomes a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària nacional perquè realitzen les actuacions oportunes.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha