Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El metro i el tramvia funcionaran a mig gas 102 dies laborables l’any que ve

Viatgers després de baixar d’un comboi de Metrovalència en l’estació de l’Aeroport

Carlos Navarro Castelló

El nou Govern en la Generalitat no ha portat excessius canvis pel que fa al servei de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el terme de València.

Segons han informat fonts de l’entitat, l’any que ve oferiran 200 dies de servei ordinari, 102 de servei intermedi i 64 de festius.

Això suposarà que quasi la meitat de l’any (166 dies) el metro i el tramvia funcionaran a mig gas. En el cas dels 102 dies de servei intermedi, la retallada de combois serà del 20% a pesar de ser dies laborables en què normalment els escolars i els universitaris no tenen classes.

Així, es consideren dies de servei intermedi tots els dissabtes de l’any, a més dels dies laborables dels mesos de juliol i agost.

Quant als altres 64, que és la suma dels diumenges i els festius, la retallada arriba gairebé al 30% pel fet d’abaixar sensiblement la demanda.

Les mateixes fonts han explicat que amb comparació a enguany, hi haurà dos dies menys amb retallades.

Servei nocturn pels sopars d’empresa

Des de FGV han informat que l’entitat estudia oferir servei nocturn en dates assenyalades amb vista a l’any que ve, més enllà de Falles i Sant Joan com s’acostumava a fer, en funció d’una possible ampliació de la plantilla.

De fet, tant Metrovalència i TRAM d’Alacant ampliaran l’horari de serveis els pròxims 18 i 19 de desembre de 2015 amb l’objectiu de garantir la mobilitat de tots els que participen en els tradicionals sopars i festes d’empresa. La circulació de trens i tramvies es prolongarà fins passades les dues de la matinada.

Aquesta experiència es prendrà com a prova per a repetir-la en més dates en què es preveja puntes de demanda amb vista a l’any que ve.

Etiquetas
stats