eldiario.es

9

Fabra va pagar sense factures 344.000 euros de RTVV la vespra del canvi

Oltra revela més irregularitats amb les factures deixades al calaix i afig que la preocupació de la UE per la corrupció se centra en les comissions il·legals del 3%

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, informa de los temas tratados en el pleno del Consell

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, informa dels temes tractats en el ple del Consell

El Consell que presidia Alberto Fabra, del PP, va pagar el 24 de juny de 2015, el dia abans a la presa de possessió del socialista Ximo Puig com a president, 344.307 euros que tenien RTVV com a proveïdor, però no s’hi han “aportat” les factures corresponents. Així ho ha revelat la vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra, en la referència del ple del Consell d’aquest divendres. La portaveu del Consell ha posat aquest exemple, sobre el qual ha emfatitzat que revela l’“obscurantisme” de l’anterior Administració, de la gestió de les denominades “factures deixades al calaix”. Oltra ha indicat sobre aquest pagament: “A hores d’ara no sabem a què respon. I per què el 24 de juny?”. La vicepresidenta ha afegit que “com aquest, n’hi pot haver més casos”.

La número dos del Consell ha explicat el pagament d’aquests 344.000 euros sense factures que els avalen a partir de les preguntes fetes pels periodistes sobre l’informe del Registre Únic de Factures que ha conegut el ple de l’executiu autonòmic. Segons aquest informe, el 31 de desembre de 2014 “hi havia 188.833 factures que estaven pendents d’aplicar al pressupost (compte 409) per un import de 860,4 milions d’euros”, import que es va anar depurant amb els crèdits del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) durant el 2015.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, posa con el cartel de Fallas 2016

Oltra posa amb el cartell de Falles 2016

Oltra ha explicat també que en un 94% dels casos la Generalitat tarda una mitjana de 182 dies a abonar les factures, circumstància que excedeix els 15 dies de la normativa. I ha assegurat que, davant d’aquest “temps excessiu”, el Govern autonòmic “està elaborant instruccions per a millorar i reduir els terminis de gestió de factures”.

També en resposta a les preguntes dels periodistes, Oltra ha destacat que la carta en què la Comissió Europea va mostrar fa uns quants dies la seua preocupació per la manera com pot haver afectat la corrupció a la gestió dels fons europeus a la Comunitat Valenciana es refereix específicament a presumptes cobraments de comissions il·legals del 3% com els que ha revelat l’Operació Taula. La vicepresidenta ha situat el fet en el marc de “la ruïna en diferit” que l’actual Consell ha heretat dels governs del PP, ha defensat la “transparència i la responsabilitat” del nou Consell i ha reivindicat que “la corrupció no és un tema lligat al poble valencià, sinó al PP”.

Segons la vicepresidenta, el Consell treballa “a la recerca del que puga haver afectat” la gestió dels fons europeus, encara que no ha concretat si això es plasmarà en algun informe oficial dirigit als responsables de Brussel·les, i ha esmentat concretament el cas de Ciegsa, l’empresa de construcció d’escoles que està sent investigada pels tribunals perquè centra les sospites de cobrament del 3%.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha