Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

José Luis Ábalos: “L’abstenció davant Rajoy marcarà el PSOE de manera definitiva”

El diputat en el Congrés i líder del PSPV a la província de València, José Luis Ábalos

Adolf Beltran

València —

“Mantinc la posició del no”, assegura José Luis Ábalos, diputat en el Congrés, sobre la seua actitud en el comité federal del PSOE de diumenge que ve, dia 23. “L’eixida a la desesperada que comporta l’abstenció ens marcarà de manera definitiva en la nostra condició d’alternativa”, adverteix aquest dirigent pròxim al dimitit secretari general del PSOE Pedro Sánchez, que considera que “la por” d’unes noves eleccions no justifica “un moviment tàctic en favor del Govern del PP” perquè “més enllà dels resultats, cal considerar el futur del PSOE”.

Després de la “situació desesperada” que viu el partit des del comité federal del dia 1 d’octubre, que va comportar, amb la caiguda de Sánchez, la pèrdua del “crèdit de coherència, de fermesa i de compromís amb l’electorat” que aquest havia acumulat, Ábalos diu que “crida l’atenció la manera com Rajoy ha deixat sumit en la insignificança política Ciutadans, ha causat una destrossa en el PSOE i ha fet reafirmar Podem sense necessitat de moure cap múscul”.

Ábalos sosté que el president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, en tant que “representa a tots els valencians, s’hauria d’haver mantingut al marge” de la polèmica interna, en què es va decantar a formar part dels dirigents que van dimitir per forçar l’eixida de Sánchez. A parer seu, això revela “un problema de sintonia amb la base política i social”, i les conseqüències que comporta amb la continuïtat de Rajoy “marquen una relació amb el Govern d’Espanya que caldrà interpretar”.

“No puc parlar en nom de tots els diputats que participem en el no”, puntualitza Ábalos i insisteix en el fet que defensarà la seua posició fins al final, però afig que assumirà allò que decidisca el partit. “En la meua condició de secretari general de la província de València estic obligat a complir la disciplina de grup per a ser coherent; no tinc altre remei”.

Etiquetas
stats