Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
¿Cómo ha votado cada municipio de Catalunya desde 1980?
La acampada por Gaza culmina su segunda semana: “Seguiremos”
Opinión - Eurovisión y Europa, hundidas de la mano. Por Rosa María Artal

Ximo Puig: “El PP sempre posa el focus en els altres, però és Rajoy qui no troba suports”

Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana

elDiariocv

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha analitzat la crisi viscuda pel PSOE durant els últims dies que ha acabat amb la dimissió del líder socialista, Pedro Sánchez, i ha condicionat el debat sobre el desbloqueig d’un govern de Mariano Rajoy i del PP. Així doncs, en una entrevista a Hora 25 de la Cadena SER, Puig ha advertit que el centre d’atenció sobre el bloqueig de la formació de govern no s’ha de posar en el PSOE: “el PP sempre posa el focus en els altres, tot i que el que veiem és que Rajoy és incapaç de trobar suports”.

Davant d’aquesta situació el president retrau al PP que “no ha fet res perquè canviem d’opinió; si no tenen interés a avançar, anirem a unes altres eleccions. Si pensen que ens han fet agenollar s’equivoquen radicalment, hi haurà combat i potser hi haurà canvi en el futur”. Per això, Ximo Puig insta el PSOE a no tenir por ni del ‘no’ ni de l’abstenció, i tampoc no té por d’unes altres eleccions, encara que “no és el millor per a Espanya”, però que “[des del PP] demanen condicions és inacceptable”.

Situació del PSOE

Ximo Puig ha explicat que el debat sobre el no o l’abstenció al govern de Rajoy s’ha iniciat en el PSOE amb un “debat seré, sense trampes, ni teològica, ni bons ni roïns”. Per això emfatitza que “el que ha passat en el PSOE no té res a veure amb la ideologia”.

El també secretari general del PSPV ha fet autocrítica i ha reconegut que “aquests dies han passat moltes coses desagradables i cal fer-ne una anàlisi a consciència”, anàlisi que vincula també a la situació de la socialdemocràcia a Europa.

Per a Puig la crisi del cap de setmana passat ha afectat la credibilitat del partit i assegura que “és roí per al país, que necessita un PSOE fort per a plantar cara a la dreta. Anem veient les seues destrosses aquests dies i sembla que això no fa amb ells”.

Amb tot, Ximo Puig apunta que l’origen d’aquestes disputes internes provenen d’una desconfiança mútua ben profunda que ha anat creixent i pensa que no han “estat a l’altura”. Malgrat tot, Puig defensa que tot està controlat ara. “S’ha canalitzat la situació amb la votació i la decisió de Sánchez per a desbloquejar la situació”.

Etiquetas
stats