Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els preus dels lloguers a València ja han apujat un 42% i s’acosten al seu màxim històric previ a la crisi

Un pis en lloguer.

Carlos Navarro Castelló

0

L’escalada dels preus dels lloguers sembla que no té fi i no solament a la ciutat de València.

Així es desprén de les últimes dades facilitades pel portal immobiliari Fotocasa, especialista en el mercat d’habitatge de segona mà i de lloguer.

D’aquesta manera, fonts del portal esmentat han informat que el preu del metre quadrat va arribar al juny a 8,29 euros a la capital, cosa que suposa un increment del 6% el primer semestre d’enguany.

Això vol dir que un pis de 100 metres quadrats es cotitza actualment a 829 euros per mes.

L’increment és molt més espectacular si es compara amb el mínim registrat al maig del 2014. Des de llavors fins ara l’encariment dels lloguers ha ascendit un 42%.

També és significatiu que el preu actual del metre quadrat està a tan sols 54 cèntims del pic màxim registrat al gener del 2008, coincidint amb l’inici de la crisi.

Però València no és l’única ciutat que viu aquest fenomen. Segons les dades de Fotocasa, 10 municipis valencians més han registrat al llarg d’enguany pics màxims en els preus dels lloguers des que el portal té registres.

En concret són Altea (7,6 euros per metre quadrat), Sant Joan d’Alacant (6 euros), Villena (4,3 euros), Xàbia (5,2 euros), Sueca (5,3 euros), Godelleta (4,2 euros), Alcoi (4,7 euros), Vila-real (4,8 euros), Alboraia (9,8 euros) i Aldaia (5,8 euros).

En aquest sentit, crida l’atenció el cas d’Alboraia, amb un preu molt superior al de València capital i que ha crescut un 32% respecte de l’anterior pic màxim registrat al setembre del 2015, amb 7,4% euros. Una circumstància potser provocada per la zona d’expansió de la zona de la platja de la Patacona.

Entre els motius d’aquests increments destaca el repunt de la demanda del lloguer en detriment de la compra com a conseqüència de la crisi, i al mateix temps una reducció de l’oferta, entre altres motius, perquè cada vegada més propietaris destinen els seus habitatges al lloguer turístic.

Precisament, diumenge passat 8 de juliol va entrar en vigor la nova Llei de turisme que regula el lloguer per vacances en pisos particulars, i que entre altres novetats dóna als ajuntaments la capacitat d’autoritzar els apartaments turístics amb criteris urbanístics.

Sobre aquest tema, València en Comú ja ha anunciat que demanarà una moratòria de llicències per a pisos turístics al Cabanyal, Russafa i Ciutat Vella.

Etiquetas
stats