Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un proveïdor d'Emarsa confessa que va pagar 1,8 milions d'euros en comissions il·legals

Esteban Cuesta (e) i Enrique Crespo (2n d) en el judici a l'Audiència de Valencia

Voro Maroto

València —

“L'objectiu era treballar per a Emarsa, facturar i repartir els diners”. Sebastían García, un dels acusats pel cas Emarsa, ha explicat en el judici pel saqueig de la depuradora de València que va lliurar 1,8 milions d'euros en comissions il·legals a Esteban Cuesta, el càrrec del PP que va ser col·locat al capdavant de l'empresa pública.

El sistema era siemple. García era el proveïdor triat per a facturar per serveis falsos o amb preus unflats. Per a això, va utilitzar companyies d'informàtica i de la construcció que ingressaven diners d'Emarsa que, posteriorment es repartien.

García li lliurava, ha dit, els diners a Cuesta. 4.000 euros al mes sols pel contracte de manteniniment subscrit. A més, una comissió del 60% sobre els beneficis que generaven les cperaciones fraudulentes. En total va lliurar 1,8 milions entre 2004 i 2010.

A més, va regalar ordinadors, impressores, televisors, targetes regal de 2.500 euros, va instal·lar cuines o va reformar les cases de diversos acusats i altres càrrecs d'Emarsa. Els sucosos beneficis de la trama donaven per a això i més. García, conegut com Chanín, ha confessat que fins i tot va pagar la construcció d'una casa de Cuesta en Casas Ibáñez (Albacete).

Segons li hauria confessat Cuesta. aquest es repartia 180.000 euros al mes en comissions amb altres alts càrrecs: Enrique Crespo, exvicepresident de la Diputació de València amb el PP; Juan José Morenilla, exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües (Epsar) i Ignacio Bernácer, excap de departament d'Epsar. La fiscalia demana 14 anys de presó per a ells per un delicte continuat de malversació de cabals públics i un altre de prevaricació administrativa en combinació amb falsedat en document públic i de document mercantil.

Per a Cuesta, blanc de les acusacions de García, demana 12 anys. Tant Chanín com la seua germana -jutjada per ser l'administradora de diverses empreses de García- han confessat la seua participació en la trama a canvi d'una rebaixa en les condemnes i l'exculpació d'altres familiars i de treballadors de la seua companyia, imputats al principi del procés.

Etiquetas
stats