eldiario.es

9

El Consell ordena la retirada de publicitat sexista dels taxis

La Conselleria de Transports farà inspeccions després de detectar anuncis de clubs de dones de companyia en alguns dels vehicles

El departament que dirigeix María José Salvador ha enviat una circular a les diferents associacions recordant la normativa

Taxistas acuden a Bruselas para promover un manifiesto para denunciar la práctica ilícita de Uber

Un grup de taxis estacionats

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha enviat una nota informativa a totes les associacions de taxistes, així com també als serveis territorials de Transports, recordant la prohibició d’exhibir anuncis i publicitat sexista en aquests vehicles de servei públic.

La Conselleria d´Habitatge, Obres Públiques i Mobilitat, que dirigeix María José Salvador, ha remés aquesta circular pel fet que “s’ha observat que uns vehicles de taxi determinats exhibeixen publicitat que podria vulnerar tant la Llei general de publicitat com la Llei de mobilitat de la Comunitat València”. Alguns d’ells publiciten locals de dones de companyia.

En aquest sentit, el responsable de l’àrea de Transports de la Conselleria ha advertit que s’ha donat una ordre de servei a les unitats d’inspecció perquè, en els casos en què es detecten possibles incompliments de les normatives vigents, informen la Delegació del Govern i el Ministeri Fiscal a fi que inicien les accions oportunes previstes en la llei.

Drets de la dona

Així mateix Domingo recorda que la Generalitat Valenciana, conscient de la necessitat de protegir en tots els àmbits competencials els drets de la dona, va introduir en la Llei 10/2015 de 29 de desembre una modificació de la Llei 6/ 2011, de mobilitat de la Comunitat en què es determinava que la publicitat en els vehicles de taxi “no podrà anar mai en contra dels drets fonamentals ni contenir missatges sexistes”.

De la mateixa manera, l’article 3 de la Llei general de publicitat considera com a publicitat il·lícita la que atempte contra la dignitat de la persona o vulnere els valors i els drets reconeguts per la Constitució.

S’entén en particular els anuncis que “presenten les dones de manera vexatòria o discriminatòria, bé utilitzant particularment i directament el seu cos o –sencer o en part– com a mer objecte desvinculat del producte que es pretén promocionar, o bé de la seua imatge associada a comportaments estereotipats que vulneren els fonaments del nostre ordenament jurídic”, segons reflecteix la Llei orgànica 1/2004 de mesures de protecció integral contra la violència de gènere.

La circular afig, a més, que l’article 6 d’aquesta Llei preveu la possibilitat d’accions legals davant d’aquest tipus de publicitat, i legitima per fer-ho la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere, l’Institut de la Dona o l’equivalent en l’àmbit autonòmic, unes associacions determinades i el Ministeri Fiscal.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha