Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les declaracions de Felip Puig no descoratgen la cerca de justícia d’Ester Quintana

Despliegue de los antidisturbios en el cruce entre Passeig de Gracia y la ronda Sant Pere, justo donde una mujer resultó herida en su ojo izquierdo el 14N / Edu Bayer

Lluïsa Farré

Barcelona —

Afligida després de sentir el conseller d’Interior, Felip Puig, insistint que els Mossos no van disparar projectils en la cruïlla entre Passeig de Gràcia i el carrer Casp el 14N, Ester Quintana continua decidida a demostrar el contrari. La dona que va perdre un ull per culpa d’un impacte quan la manifestació que culminava la jornada de vaga general a Barcelona ja es dissolia, presentarà demà, a través dels seus advocats, una querella criminal contra la policia catalana per haver-li buidat l’ull esquerre d’un tret.

Entre d’altres proves, els lletrats aportaran les imatges de les càmeres de seguretat de la zona, a les quals han tingut accés després de demanar-ho al jutge , i una llista de testimonis oculars dels fets. També els informes mèdics de Quintana, en els quals sempre s’atribueixen les lesiones sofertes a l’impacte d’una bala de goma.

A l’espera de l’exploració i de l’informe forense, sorprén que Puig, durant la seva compareixença al Parlment, es referís tota l’estona a les lesions de Quintana com a una fractura al pómul, quan, a més a més d’això, l’informe mèdic recull l’esclat del globus ocular i la conseqüent fractura del sòl orbital, allò que tècnicament els oftalmòlegs anomenen blow out.

El conseller va insinuar que la dona hauria perdut l’ull per l’impacte d’un objecte llençat pels manifestants, tot i que els metges especialistes consultats per aquest diari asseguren que perquè es produeixi un blow out l’impacte ha de ser molt fort, directe i amb un objecte que empenyi tot l’ull cap endins fins a provocar l’esclat del sòl per la pressió exercida. De fet, aquests especialistes només han tractat ferits de la magnitud d’Ester Quintana per culpa d’un impacte amb bala de goma o una pilota de tenis colpejada amb un implement com una raqueta, que fa que la bola agafi velocitats impossibles d’assolir si es llença amb el braç.

Després de la intervenció de Puig, Andrés García Berrio, un dels advocats de Quintana, només celebra la “predisposició del Conseller a col.laborar en la investigació”. “Si és així, segur que arribarem a saber quin agent del Mossos va disparar contra l’Ester”, ha conclòs el lletrat.

Etiquetas
stats