Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les places de Catalunya s'omplen per defensar el 9-N davant el Constitucional

Concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reivindicar la consulta del 9-N i fer campanya pel sí / ENRIC CATALÀ

João França

Barcelona —

Les places de la majoria de municipis de Catalunya s'han omplert aquesta tarda amb un clam inequívoc: “Volem votar”. Aquesta ha estat la resposta de milers de persones a la suspensió cautelar de la consulta per part del Tribunal Constitucional, que aquest dimarts la Generalitat ha acceptat per mantenir la seguretat jurídica dels funcionaris.

Convocades per la plataforma Ara és l'hora -que engloba l'ANC i Òmnium Cultural-, les concentracions han transcorregut des de les 19 h davant els ajuntaments de tota Catalunya. A Barcelona la plaça Sant Jaume s'ha omplert de gom a gom malgrat l'aiguat, en una estampa que barrejava paraigües i estelades.

A la plaça Sant Jaume la protesta ha servit també per donar el tret de sortida a la campanya pel 'sí' impulsada per Ara és l'hora, que pretén mobilitzar fins a 100.000 voluntaris -en porten reclutats més de 30.000- per dur a terme una campanya porta a porta per convèncer els indecidos.

Malgrat l'aturada dels preparatius per part del Govern, la presidenta de l'ANC Carme Forcadell ha assegurat que “l'única diferència entre ahir i avui és que falta un dia menys pel 9-N”, donant entendre a que persistiran en la seva intenció de celebrar la consulta.

“President, ni un pas enrere”

A la plaça Sant Jaume, desbordada a pesar de la forta pluja a Barcelona coincidint amb l'hora de la manifestació, els crits dels concentrats asseguraven que podran votar el 9-N. Des d'abans de les 19h els paraigües ja omplien la plaça, els manifestants col·lapsaven la sortida del metro i els carrers d'accés a la plaça.

L'ímpetu dels concentrats buscava mantenir la pressió per garantir que la consulta es pugui celebrar. Als crits d'independència i de “Sí, sí, votarem”, al final de la concentració s'han sumat els de “President, ni un pas enrere”. Un missatge a Artur Mas, que hores abans havia anunciat a través del portaveu del govern que acataven la sentència del Constitucional i suspenien la campanya cap al 9-N.

Les organitzacions que impulsen la campanya pel 'sí' –ANC i Òmnium– en canvi, han optat per seguir endavant amb la campanya i han protagonitzat una simbòlica enganxada de cartells a la plaça Sant Jaume. Davant els crits de la multitud, Carme Forcadell els ha instat a “dedicar totes aquestes energies que teniu a parlar amb tothom” en una campanya porta a porta a favor de la independència.

Més enllà de la capital, els municipis han tornat a ser un escenari principal del procés sobiranista després que entre la setmana passada i aquesta fins a 880 ajuntaments hagin aprovat mocions a favor de celebrar el 9-N.

Etiquetas
stats