eldiario.es

9

CATALUNYA

La revista 'Cafè amb llet', obligada a retirar el vídeo que denuncia la corrupció en la sanitat catalana

Es tracta d'una demanda d'execució provisional ja que el recurs presentat pels autors encara està pendent de resolució

El vídeo de la revista gironina 'Cafè amb llet', que va destapar unes presumptes irregularitats en el sistema sanitari català, ja tenia els dies comptats des de la condemna per haver atemptat a l'honor de Josep Maria Via, president del consorci Parc de Salut de Barcelona i membre del consell assessor d'Artur Mas en temes de sanitat. El proper dia 28 de febrer, els autors hauran de destruir-lo i retirar-lo de les pàgines on està allotjat a Internet.Quan van ser condemnats l'octubre de l'any passat, Albano Dante i Marta Sibina, editors de la revista, van decidir interposar un recurs a la sentència que els imposava el pagament de 10.000 euros, la retirada del vídeo així com la publicació de la sentència en la seva revista. No obstant això, la jutge ha accedit a la petició del demandant d'executar provisionalment la sentència.

Al vídeo, Dante i Sibina explicaven que l'exalcalde de Calella Ramon Bagó (CiU), president i principal accionista del grup de restauració Serhs, hauria obtingut per la seva empresa l'adjudicació a dit de contractes milionaris amb hospitals catalans. Es dóna la casualitat que aquests centres sanitaris pertanyen al Consorci de la Salut i Social de Catalunya (CSC), del qual Bagó era directiu. També explicaven que Josep Maria Via compaginava el càrrec d'assessor de la Generalitat amb el de director d'una empresa que es dedica a fer estudis per a hospitals. La condemna per atemptat a l'honor es basava en una frase del vídeo: en què s'afirmava que Via "s'ha enriquit a costa d'enfonsar la sanitat catalana".

En conèixer la sentència, Via havia anunciat la seva voluntat de donar els 10.000 euros a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, una institució que està al centre d'un altre cas d'irregularitats que va protagonitzar presumptament Xavier Crespo (CiU).

'Cafè amb llet' és una petita revista local, gratuïta, que veu el seu futur financer compromès per aquesta sentència. No obstant això, els editors van llançar el mes passat una campanya de micromecenatge per poder publicar un llibre sobre els seus dos anys d'investigacions de les irregularitats en la sanitat pública catalana i així pagar els 10.000 euros. La resposta ciutadana va superar amb escreix les expectatives i tan és així que una part dels donatius serà repartida per a accions en defensa de la sanitat pública.


Aquest és el vídeo que la revista haurà de destruir i retirar abans del proper dijous:

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha