Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals redueix un 17% el seu pressupost

eldiario.es / Agències

Barcelona —

Nova retallada a la televisió i a la ràdio públiques de Catalunya. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l'organisme del qual depenen TV3 i Catalunya Ràdio, ha aprovat aquest dimecres l'avantprojecte d'uns pressupostos per al 2013 que es veuran reduïts en un 17% respecte de l'any anterior. La notícia s'ha fet saber als comitès d'empresa just quan els treballadors estaven duent a terme una vaga parcial -a més d'una concentració davant la seu de la Corporació- precisament per protestar contra les mesures que intuïen.

El pressupost d'aquest curs, que s'ha aprovat amb cinc vots a favor i una abstenció, serà d'un total de 295,9 milions d'euros, quan l'any passat va ser de 310,9 milions. La davallada es deu sobretot a la reducció de l'aportació de la Generalitat, que des de l'any 2009 ha anat retallant els diners que destinava a la Corporació. Només aquell curs la CCMA va rebre 331 milions de les arques públiques, mentres que els actuals pressupostos compten només amb 225 milions del Gover: en total, la disminució ha estat de gairebé un terç en els últims cinc anys.

Pel que fa a TV3, a la qual va destinat el gruix dels recursos del CCMA, el seu pressupost s'ha vist reduït exactament un 18%: ha passat de 311 milions l'any passat a 256,5.

Desenes de treballadors s'han traslladat aquest migdia a la seu de la Corporació, al carrer Via Augusta de Barcelona, per mostrar la seva disconformitat amb les retallades, i per fer saber al seu president, Brauli Duart, que els ajustos significaran una pèrdua de qualitat i de servei públic a les cadenes i emissores públiques de Catalunya.

Etiquetas
stats