Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge del cas Palau confirma la fiança a CDC com a beneficiària del desviament

El jutge del cas Palau confirma la fiança a CDC com a beneficiària del desfalc

EFE

Barcelona —

El jutge que investiga el desfalc del Palau de la Música ha confirmat la fiança de 3,2 milions d'euros que va imposar a CDC com a responsable civil a títol lucratiu, davant els indicis que la formació va resultar beneficiada pel desviament de fons de la institució cultural.

En una interlocutòria, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona ha desestimat el recurs que va interposar CDC contra la fiança, per la qual la formació nacionalista va presentar el passat mes de juliol com a aval les escriptures de la seva seu central a Barcelona al costat d'una taxació que acredita que el seu valor és superior a l'exigit pel magistrat.

El jutge Josep Maria Pijuan considera que la formació nacionalista va rebre 3,2 milions d'euros en total a través de lliuraments de diners en efectiu procedents dels fons de l'Orfeó Català per part dels saquejadors confessos del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull.

En la seva interlocutòria, l'instructor creu que CDC va resultar beneficiada del desfalc del Palau, tant si es considera que els diners rebuts provenien de la institució cultural, la qual cosa constituiria un delicte d'apropiació indeguda, com si s'estima la hipòtesi que aquestes entregues encobrien el pagament de comissions de la constructora Ferrovial, fet que segons la seva opinió suposaria un delicte de tràfic d'influències.

Etiquetas
stats