eldiario.es

9

CATALUNYA

Francesc Mateu: "Els governs creuen que les seves responsabilitats acaben amb els vots"

El president de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament denúncia l'utilització electoral de l'ajuda a la cooperació

El sector elabora un document en defensa de les polítiques públiques i mostra el seu temor que la cooperació social es redueixe a la caritat

"Els governs creuen de vegades que les seves responsabilitats acaben amb els vots", clama Francesc Mateu. Ho fa el president de la Federació Catalana d'Organitzacions no Governamentals per al Desenvolupament (FCONGD) en la presentació, a Barcelona, del document "en defensa d'una política pública de cooperació", una denúncia escrita de les dràstiques retallades aplicats pels governs als fons per a la cooperació i el desenvolupament.

"Els governs només es preocupen d'aquestes qüestions per motius electorals", insisteix Mateu, convençut que la defensa de les polítiques de cooperació i desenvolupament és ara més necessària que mai. La crisi ha provocat que la majoria d'administracions les hagi reduït o abandonat gairebé del tot. "Cal tornar a explicar ia defensar que els governs i els estats han de tenir polítiques públiques. I la que més valors aporta, la més madura i la de més qualitat democràtica és la política pública de cooperació ", assegura Mateu, president també d'Intermón Oxfam a Catalunya.

La reducció de les subvencions a les ONG solidàries i humanitàries ha fet, segons Francesc Mateu, que "totes tinguin ara problemes importants". "Això és greu, però és molt més greu per les entitats i persones que veuen com es posa en risc el seu projecte, els seus drets i com s'incrementa la seva vulnerabilitat. Aquestes persones sí que es poden estar debatent entre la vida i la mort de veritat ", afegeix.

El Govern català, que manté suspesos els pagaments a les associacions solidàries des de l'any passat, deu entre 15 i 20 milions d'euros al sector. Així les coses, el president de la FCONGD tem que es torni a la caritat com a instrument exclusiu d'ajuda social. "La justícia entén més de causes que d'assistències. Quan atenem les urgències en lloc de les causes, correm el risc de perpetuar el problema ", argumenta Mateu.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha