Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Els sindicats de CatalunyaCaixa preparen vagues d'una jornada a l'octubre

Els sindicats de CatalunyaCaixa preparen vagues de jornada completa per a l'octubre

Tomeu Ferrer

Barcelona —

La negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació de CatalunyaCaixa, que preveu acomiadar més del 30% de la plantilla, podria derivar en vagues més contundents que les realitzades fins ara, d'una hora diària. Alguns sindicats amb presència a l'entitat d'estalvis han començat ja a gestionar els permisos corresponents per a convocar-les amb la previsió que la propietat no es mogui de la seva postura actual.

Els dirigents sindicats han sortit desesperançats de la reunió aquest dimarts amb els representants de l'empresa. “No es mouen ni un mil·límetre” expressa una responsable de CCOO. A més, “no volen escoltar les nostres propostes de tipus tècnic destinades a intentar buscar estalvis semblants als que planteges sense fer una retallada tant forta com han anunciat”, afegeixen.

Les propostes sindicals intenten minimitzar els efectes més durs de la reconversió. Voldrien que hi hagués prejubilacions a majors de 55 anys, que les baixes fossin voluntàries i que es milloressin les condicions per a què els que accedissin a deixar l'empresa s'hi acollissin.

Fonts sindicals consideren que si s'acceptés realitzar la reconversió en els tres anys que la Unió Europea va fixar com a termini màxim es reduïrien en 900 persones les baixes. Si a això se li sumessin uns 300 empleats de la filial immobiliària que està en procés de venda i uns altres 200 treballadors d'empreses que podrien ser també alienades, el pla inicial -de 2.500 baixes- quedaría dràsticament reduït. Hi hauria 1.500 baixes menys, segons els càlculs dels sindicats.

Un altre element que provoca el malestar dels treballadors és la discriminació que comporta l'ERO respecte a condicions aplicades en els dos expedients anteriors de caixes nacionalitzades, i que ara són propietat del FROB. “Els hi hem fet notar, i ens diuen que eren moment diferents, però nosaltres els hi diem que són ells, la propietat, els qui han decidit el moment”.

El malestar dels treballadors troba els seus origens en altres aspectes, com la constatació -li van preguntar directament al comissari Joaquín Almúnia- que la Unió Europea podria esperar almenys dos anys fins la culminació el procés de reconversió de la caixa catalana.

El diàleg de sords pot degradar la situació d'una entitat la plantilla de la qual ha entomat la crisi, fins ara, amb pau social. Un banc que entrés en una espiral de vagues podria ser molt menys atractiu del que ho és actualment, indiquen.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats