Catalunya Blogs y opinión

La portada de mañana
Acceder
Ayuso se encomienda ahora al auxilio del Gobierno para afrontar la tormenta
Médicos de familia: "Estamos achicando agua de un sistema que naufraga"
OPINIÓN | El final de la escapada, por Antón Losada

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Un Gary Cooper pel PSC

Quan Fred Zinnemann va dirigir Sol davant el perill i Gary Cooper la va protagonitzar, ni jo havia nascut ni el PSC existia. Va ser l’any 1952 quan va arribar a les pantalles dels cinemes la història de Will Kane, el sheriff del petit poble de Hadleyville al qual els seus conciutadans van abandonar davant la notícia que era a punt d’arribar Frank Miller, un criminal que volia matar-lo.

Pere Navarro es devia sentir com Gary Cooper. Se li pot recriminar que marxés del poble abans que no arribés la banda de Miller-Mas-Junqueras per acabar amb ell? Tenia marge per confiar que, com a la pel·lícula, al final es produiria un miracle i sortiria victoriós de l’enfrontament final al qual tothom l’havia avocat en solitari?

Abans de Navarro, el PSC havia tingut d’altres sheriffs i autoritats que havien anat saltant implacablement davant la pressió dels resultats electorals i de la caverna mediàtica i política catalana: Pasqual Maragall, Joan Clos, Jordi Hereu, José Montilla,... La major part d’ells van ser maltractats, insultats, mentre eren al càrrec i rehabilitats un cop retirats de la vida política. No tots. L’expressió sincera de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que “els socialistes hem d’enviar-los a la merda de dos en dos” reflectia no només un odi personal sinó un estat d’ànim bastant estès entre part de la ciutadania catalana.

Ara, Gary Cooper-Navarro ha marxat de la ciutat. Frank Miller ja no sap si presentar-se a Hadleyville o deixar-ho estar. Tot dependrà de qui sigui el nou sheriff. Núria Parlón no ha volgut immolar-se en aquest altar. Miquel Iceta diu que està disposat a fer-ho.

Qui es posi l’estrella de comandament al pit hauria de saber que el seus no el deixaran a les primeres de canvi. Hi ha qui creu que el millor seria desdoblar el càrrec. Així com Iniciativa per Catalunya-Verds té dos líders, un de federalista i una d’independentista, el PSC podria optar per primer secretari A i primer secretari B. O això o posar dos sheriffs: un amb una estrella federalista i l’altre, amb la independentista.

Si més no, quan Frank Miller arribi quedarà una mica desconcertat en trobar-se amb dos Gary Coopers en comptes de cap.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

    Autores

Etiquetas
Publicado el
17 de junio de 2014 - 09:07 h

Descubre nuestras apps

stats