Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pepe Mujica es troba amb Ada Colau al final de la campanya

Pepe Múgica en una conversacia amb Ada Colau aquest divendres.

Cristina Palomar / Arturo Puente

Barcelona —

Després de quinze dies d’intensa campanya, sempre és d’agrair alguna sorpresa agradable que et doni ànims. En el cas d’Ada Colau, la sorpresa ha estat trobar-se amb l’expresident uruguaià Pepe Mujica que, aprofitant que passa uns dies a Barcelona, s’ha reunit aquest divendres amb la candidata de Barcelona En Comú per transmetre-li el seu suport. “Ens ha expressat la seva preocupació per la situació d’Europa i l’esperança amb què viu el procés de canvi que s’està produint als països del nord i ens ha donat molts ànims”, ha explicat Colau després de la breu trobada.

La candidata de Barcelona En Comú ha reconegut sentir-se molt honorada per haver parlat una estona “amb qui és tot un referent de bon governant i ha demostrat que es pot governar amb ètica i honestedat”, i ha insistit que la breu conversa amb Múgica ha girat sobretot al voltant del paper clau que tenen avui les ciutats “com espais de la política quotidiana on es poden canviar moltes coses del dia a dia”.

Després d’aquesta trobada, Colau ha aprofitat l’últim dia de campanya per passejar-se pels barris d’Hostafrancs i Gràcia, i ha tornat a fer una crida a la mobilització del vot indecís. “Només podrem governar si som la llista més votada i tothom ha de ser conscient que si vol un canvi és important anar a votar, perquè cada vot pot ser el definitiu”, ha remarcat. La cap de cartell de Barcelona En Comú no només ha criticat el model de ciutat de CiU que, segons ella, significa mantenir “el model de privatització de serveis bàsics i el govern d’un partit sota l’ombra de la corrupció”. També s’ha dirigit a PSC i ERC, i els ha emplaçat a definir-se abans de diumenge. “Es presenten dient que són d’esquerres, però sembla que estan disposats a recolzar alcaldes de dretes”, ha ironitzat.

Falsa polèmica

La trobada ha generat polèmica després que el digital Directe.cat –que aquesta setmana ja ha destacat en campanya amb la publicació d' una informació falsa atacant una regidora del PSC amb mobilitat reduïda– hagi publicat un correu electrònic de Fernando Ferrón, que han assegurat que era assessor personal de Mujica, on denunciava una suposada “manipulació” de Barcelona en Comú. Carlos Otero, cap de mitjans i membre de l'executiva del Movimiento de Participación Popular, el partit de Mujica, ha assegurat que no coneix a cap Fernando Ferrón i que les comunicacions del partit es fan exclusivament pels canals oficials.

Otero no ha entrat a valorar la trobada de Mujica amb Colau perquè assegura que el president hi anava a títol personal. Des de Barcelona en Comú asseguren que la trobada va ser demanada per Mujica, que volia conèixer el projecte de Barcelona en Comú, tot i que va demanar que es fes sense la presència de premsa i es disculpen per haver enviat un comunicat al respecte.

Etiquetas
stats