Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els treballadors de Catalunya Ràdio celebren 30 anys d'existència de l'emissora amenaçats per un ERO

El president de la Generalitat, Artur Mas, als micròfons de Catalunya Ràdio.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Els treballadors de Catalunya Ràdio tenien previst celebrar aquest dissabte amb un acte festiu i reivindicatiu els 30 anys de vida de l'emissora. Però després de l'ERO aprovat ahir per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, sembla que la reivindicació s'apoderarà de la festa definitvament. “Volem defensar un model de ràdio publica de qualitat, plural i rigorosa”, expressen des del comitè d'empresa, segurs que l'expedient de regulació d'ocupació que afectarà a 312 treballadors -un 12% de la plantilla-, de la ràdio però sobretot de TV3, amenaça aquest model.

Aquest serà l'enèssima acció de protesta dels treballadors dels mitjans públics catalans. Abans que s'anunciés l'ERO, que anirà acompanyat d'una rebaixa dels sous d'un 7,5%, ja havia trascendit que la CCMA treballava en uns pressupostos pel 2013 que preveien una reducció del 18% del capítol de personal. Les respostes no es van fer esperar: una vaga de 12 hores a TV3, una vaga en ple Sant Jordi a Catalunya Ràdio o una festa massiva dels treballadors de la televisió pública al Moll de la Fusta de Barcelona, entre moltes altres accions.

La festa d'aquest cap de setmana organitzada pels treballadors de l'emissora se celebrarà al Centre Artesà Tradicionàrius, i hi prendran part comunicadors mediàtics vinculats als mitjans públicos com Xavier Graset, Tatiana Sisquella, Joan Barril, Jordi Basté o Màrius Serra. També hi haurà actuacions musicals.

Petició massiva de dimissió de Brauli Duart

L'anunci de l'ERO a TV3 i Catalunya Ràdio va encendre immediatament els ànims dels treballadors de la corporació, que després de celebrar una assemblea d'urgència ahir a la tarda van decidir demanar la dimissió del presidente de la CCMA, Brauli Duart, a qui consideren el “braç executor” dels designis del Govern. Aquesta petició de cessament la recolzen més de 1.000 treballadors, segons el comitè d'empresa.

“El consell de govern ha estat fingint una negociació quan realment sempre ha tingut l'objectiu de desmantellar la ràdio i la televisió públiques”, denuncien des del comitè. I es queixen que Duart ha desestimat propstes com “eliminar les retribucions excloses del conveni o rebaixar els sous dels directius”.

Etiquetas
stats