Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

TV3 i Catalunya Ràdio s'enfronten a un ERO de més de 300 persones

El president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart (2i), y los directors de TVC y Catalunya Ràdio, Eugeni Sallent i Fèlix Riera (i), respectivament.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) farà efectiu finalment l'expedient de regulació d'ocupació que des de fa dies planava sobre la plantilla dels mitjans públics catalans, principalment TV3 i Catalunya Ràdio. El consell de Govern s'ha reunit aquest dimecres i, després d'acordar trencar les negociacions que des de fa setmanes mantenien amb els treballadors, ha aprovat l'aplicació de l'ERO, que afectarà com a mínim a 300 persones. A més, es modificaran a la baixa, en un 7,5%, els sous de tots els treballadors.

La xifra exacta d'afectats per l'expedient es desconeix encara, però es donarà a conèixer als comitès d'empresa al llarg del dia. La decisión contrasta amb les declaracions del president de la Corporación, Brauli Duart, que diverses vegades havia repetit que els acomiadaments eren l'última opció. La plantilla, però, ja feia temps que s'ho temia, i més quan va trascendir que la CCMA treballava en uns pressupostos per al 2013 que es reduïen en un 17% respecte als del curs anterior, amb una afectació proporcional d'un 18% sobre el capítol de personal.

L'ERO afectarà, per tant, al voltant d'un 12% de la plantilla, atès que als mitjans públics catalans que depenen de la corporació hi treballen unes 2.600 persones, més de 2.000 de les quals a TV3. El volum d'afectats, tanmateix, és inferior als 500 que en un moment donat havien aparegut als mitjans de comunicació.

Els comitès d'empresa es reuniran aquesta tarda per decidir quines són les accions que duran a terme per demostrar en públic el seu rebuig a la mesura, com ja van fer amb sengles jornades de vaga a TV3 i Catalunya Ràdio. O la recent festa a favor de TV3 que es va celebrar al Moll de la Fusta de Barcelona.

Etiquetas
stats