Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

El Síndic investiga l'internament del migrant amb problemes de salut mental al CIE de Barcelona

CIE de Zona Franca, Centre d'Internament d'Extrangers

elDiario.es Catalunya

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha mostrat aquest dimecres la seva “preocupació” per l'internament al CIE de la Zona Franca de Barcelona del jove migrant Hoecein, amb problemes de salut mental. Ribó ha posat el cas en coneixement del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i del Ministeri de l'Interior en considerar que el CIE “no garanteix l'atenció psiquiàtrica que requereix l'intern”, ja que no té cap servei especialitzat per a aquest fi.

Hoecein va ser enviat al CIE de la Zona Franca el 2 d'agost, dos dies després que sortís de l'àrea psiquiàtrica de l'Hospital de Sant Boi amb una alta “no definitiva” i amb la recomanació de tornar per revisions. La investigació del Síndic respon a la denúncia de la situació que va fer la plataforma Tanquem els CIE, que va demanar aquest dimarts en públic el seu alliberament després de fer-ho, sense èxit, davant el Jutjat de Control del CIE.

Tanquem els CIE va alertar que el règim d'internament posa en perill la vida d'aquest jove, que presenta conductes autolesives i de suïcidi, segons ha quedat constatat en les seves avaluacions psiquiàtriques. De fet, la plataforma ja ha denunciat un intent de suïcidi de Hoecein durant els 20 dies que porta tancat al CIE.

“Aquest nou incident permet visualitzar la realitat del CIE, on constantment es denuncien irregularitats en el seu funcionament i situacions de vulneracions de drets humans de les persones, com el dret a la salut”, manifesta el Síndic, que demana un cop més el “tancament definitiu ”del centre. El CIE de la Zona Franca torna a acollir migrants en vies d'expulsió després que l'Ajuntament de Barcelona intentés tancar-lo el 7 de juliol passat.

Etiquetas
stats