Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

L’hospital Parc Taulí de Sabadell obre 12 llits després de la denúncia dels treballadors

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell / SANDRA LÁZARO

Caralp Mariné

La Corporació Sanitària Parc Taulí ha decidit obrir 12 llits de la cinquena planta de l’Hospital abans del dia 13 de setembre, data prevista per la reobertura. Segons ha informat el departament de comunicació de l’hospital a Catalunya Plural la decisió s’ha pres degut a la “pressió assistencial d’aquesta setmana”, provocada sobretot per la necessitat d’ingressar a pacients crònics majors de 90 anys. No obstant, des del Comitè d’Empresa de l’hospital asseguren que “s’ha obert per la pressió pública que hem fet”, fent referència a la denúncia feta pels treballadors que recollia Catalunya Plural sobre les derivacions de pacients del Taulí a IDCsalud i el col·lapse de les Urgències.

El Comitè també ha volgut denunciar en declaracions a aquest diari que ningú els ha informat de la reobertura. “Ningú ens informa de quan s’obren o es tanquen llits”, ha dit un membre del comitè. També han explicat que segons fonts internes de l’Hospital podria ser que aquests dotze llits oberts ara es tornessin a tancar durant el cap de setmana. Però el departament de comunicació assegura que es mantindran oberts.

Segons el calendari de tancament d’estiu entregat per la direcció als treballadors i al qual ha tingut accés Catalunya Plural, la cinquena planta tenia previst tancar 22 llits del 2 d’agost al 13 de setembre, 12 dels quals queden ara ja oberts. La resta, s’obriran el dia 13 com estava previst, es tracta de la vuitena planta, en l’actualitat tancada per complet, sis llits de la tercera, sis de pediatria de la segona planta i quatre de semicritics.

La corporació sanitària del Taulí justifica el tancament de llits a l’estiu per la disminució de l’activitat quirúrgica pròpia d’aquesta època, perquè, expliquen des de comunicació, a l’estiu hi ha personal de vacances i menys persones volen operar-se. El Comitè d’Empresa, però, es mostra contrari a aquesta versió i recorda que la planta més afectada pels tancaments ha estat la vuitena, amb 39 llits que estan inoperatius des del 18 de juliol al 13 de setembre, una planta que precisament, expliquen “no té res a veure amb cirurgia sinó que es tracta d’una planta de medicina interna”.

I com exemple de les conseqüències que comporta per les Urgències el tancament de llits a planta el Comitè ha explicat que a primera hora del matí d’avui hi havia 27 pacients esperant llit, “un d’ells porta sis dies a Urgències esperant ser ingressat”, denuncien.

Col·lapse a Urgències sense resposta

El Comitè d’Empresa ha emès un comunicat intern i que ha fet arribar a aquest diari on demanen que durant l’estiu “es contracti la gent necessària per a que els professionals puguin gaudir de les seves vacances i les plantes puguin funcionar sense col·lapsar el servei d’Urgències”.

El col·lapse d’aquest servei és un problema estructural, segons els treballadors, que es repeteix durant tot l’any però que s’agreuja amb el tancament de llits a l’estiu, ja que l’activitat, asseguren, no disminueix. El comitè, tot i que assegura que no es donen altes prematures de manera conscient que puguin perjudicar al pacient si que afirma que en algun moment existeix pressió per donar altes a les Urgències, fruit d’aquest col·lapse.

El comitè d’empresa, format per set membres del sindicat USOC, sis de CATAC-CTS-IAC, cinc de Metges de Catalunya, tres de FAPIC, tres d’ USAE, dos d’UGT i un de CCOO, arran de les informacions publicades la setmana passada, confessen que es mostren en desacord amb la derivació de pacients a centres de gestió privada mentre es mantinguin llits tancats o l’hospital no funcioni al 100% de la seva capacitat.

En el comunicat argumenten que les derivacions es podrien comprendre en cas de col·lapsa però “mai com a mesura habitual per nodrir a aquests hospitals de pacients amb el beneplàcit del CatSalut, amb la qual obtenen benefici a diferència del Taulí”. I per tal de que els recursos es traslladin a la sanitat pública animen als pacients “a negar-se a ser traslladats a aquests centres privats”.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats