Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP abandona el ple després que un diputat del PP acusés Otegi de terrorista

La intervenció de Raül Romeva ha provocat el conflicte entre PP i CUP

elDiario.es Catalunya

La sortida de la presó dimarts del líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha crispat aquest dimecres un debat al Parlament català, on s'han produït retrets creuats entre partits que defensen la condemna i partits que la consideren intolerable.

Tot i que la moció versava sobre la legalitat o no de la Conselleria d'Exteriors de la Generalitat, el primer a treure el tema ha estat el diputat del PP Juan Milián, que ha criticat que representants dels partits independentistes van anar a “abraçar” Otegi quan va sortir de la presó, en referència a la CUP i ERC.

Aquest comentari ha enfadat a alguns diputats de la Cambra i els de la CUP han acabat abandonat el ple com a mostra de rebuig a les paraules del diputat del PP, que havia acusat Arnaldo Otegi de “terrorista”. Els anticapitalistes han explicat la seva marxa en un tuit:

El portaveu del PP a l'hemicicle, Enric Millo, ha demanat la paraula després per assegurar que la diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha dit“subnormal” a Milián per la seva al·lusió a l'integrant de l'esquerra abertzale.

Fonts populars asseguren que la diputada de la CUP li ha dit a Milián: “No li arribes a Otegi a la sola de la sabata, subnormal”, i per aquest motiu Millo ha qualificat el comentari de greu i ha demanat respecte pels diputats del grup popular. “Ha cridat subnormal a un diputat i és inacceptable la falta de respecte no només a la Cambra, sinó a les persones que tenen una minusvalidesa”, ha conclòs el diputat popular.

Des de la CUP neguen l'acusació del PP i asseguren que Anna Gabriel no ha insultat a ningú, sinó que ha dit, dirigint-se a seus companys de grup, “això no és normal”.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat prendre nota de la queixa del PP, i ha exposat que des de la posició no ha sentit el comentari de Gabriel, ja que s'hauria produït en els bancs més allunyats del centre de l'hemicicle.

Romeva considera que l'Estat és “demofòbic”

Després, el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, també ha opinat sobre el tema assegurant que “és inacceptable tenir un home a la presó durant sis anys per opinar” i ha assegurat que l'Estat és demofòbic, que té aversió a la democràcia.

El conseller ha lamentat que, després de pronunciar aquestes paraules, un membre de la bancada de Ciutadans li ha increpat fins a dues vegades; després Milián li ha replicat a Romeva que Otegi no va estar a la presó per la seva opinió sinó per “pertinença a una banda terrorista”.

Fonts del partit taronja asseguren que el comentari al conseller l'ha fet el diputat Fernando de Páramo i ha afirmat que “ETA és una banda de terroristes”.

El mateix De Páramo ha anat a buscar el conseller després del debat per explicar-li el seu comentari perquè no hi hagués malentesos i li ha exposat que Otegi no estava a la presó per la seva ideologia, sinó pels seus actes.

Etiquetas
stats