Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es

La simbiosi musical i literària d'Anna Pacheco, en la nova cita del Palau

L'escriptora i periodista Anna Pacheco.

El cicle 'Literatura i Música Pop..., al Palau' 2021 tindrà este dimecres, a les 19.30 hores, una nova taula redona protagonitzada per l’escriptora Anna Pacheco. L’autora barcelonina pujarà a l’escenari de l’Almodí, per a exposar l’influx musical en la seua primera i exitosa novel·la Listas, guapas, limpias. Pacheco estarà acompanyada per la periodista valenciana, Patricia Moreno Barberá, i la xarrada serà presentada i moderada pel periodista, escriptor i director del cicle, Rafa Cervera.

Anna Pacheco va debutar en 2019 amb la novel·la Listas, guapas, limpias, una obra que s'acosta a la generació mil·lenial des de la qualitat literària i que va per la seua huitena edició. Respecte a esta nova cita, la presidenta del Palau, Gloria Tello, ha volgut destacar que “encarem la recta final d’este cicle amb l’anàlisi constructiu i participatiu, de la simbiosi musical i literària que caracteritza la novel·la d’Anna Pacheco, amb el seu món femení tan reivindicatiu i particular”.

D’esta manera, el públic assistent podrà observar com Listas, guapas, limpias parla de diferències de classe social i d’eixos mons femenins, o dit d'una altra manera, té com a protagonista a una dona de classe humil que busca obrir-se pas en un món elitista. Pacheco és periodista i guionista, experta en temes socials, feminismes i cultura popular amb perspectiva de classe i gènere. Va ser redactora en Playground i VICE. Actualment treballa com a freelance per a Carne Cruda, El País, TV3 o Ràdio Primavera Sound i cursa un màster en Antropologia Social en la Universitat de Barcelona.

Amb ella estarà la també periodista valenciana Patricia Moreno Barberá, especialitzada en moda i cultura, estratègia de comunicació i redacció publicitària amb experiència en docència des de 2018. Ha impartit xarrades i participat o moderat taules redones en universitats i centres culturals de diferents punts d'Espanya des de 2011. Ha col·laborat amb Telva i actualment escriu per a Vogue, capçalera en la qual va formar part del departament de noves converses de la redacció digital, que recomanaven a l'equip sobre com tractar temes com el feminisme, la sostenibilitat i la diversitat. Actualment també col·labora en el gabinet de premsa i patrocinis de Truenorayo Fest.

L’última cita d’este cicle serà el pròxim 23 de desembre amb l’escriptora Elisa Ferrer, qui parlarà amb la periodista Lidia Caro de les influències i musicals en la seua primera novel·la, Temporada de avispas, Premi de la Crítica Literària Valenciana 2020 i premi XV Tusquets de novel·la.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es

    Autores

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats