Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alçat el secret del cas de les mossegades en els contractes de l’Ajuntament de València

L'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent

elDiariocv

València —

El jutge instructor del cas Taula, Víctor Gómez, ha alçat aquest divendres el secret de sumari de la peça separada sobre les presumptes mossegades en l’Ajuntament de València durant l’etapa de govern del PP de Rita Barberá a canvi de l’adjudicació de contractes, segons han avançat els diaris Levante i Las Provincias.

Els imputats més destacats en aquesta causa són l’exregidora de Cultura, María José Alcón, l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent i l’empresari José Adolfo Vedri, propietari de l’empresa de comunicació Engloba.

La investigació posa el focus en el presumpte cobrament de comissions il·legals en l’adjudicació d’uns quants contractes que va signar la Regidoria esmentada, com per exemple el de la Mostra de Cine, la rehabilitació de les torres de Quart o la construcció del centre cultural de La Rambleta.

Aquests diners il·lícits podrien haver estat destinats al presumpte finançament irregular del PP de la ciutat de València.

L’operació Taula, que va implicar l’escorcoll del grup municipal del PP i la imputació de gairebé tots els regidors i els assessors de l’equip de govern de l’exalcaldessa Rita Barberá, nou dels quals continuen sent edils populars en l’oposició, sorgeix després de les revelacions fetes a la justícia per l’autodenominat ‘ionqui dels diners’, Marcos Benavent, en el marc del cas Imelsa.

Diverses converses gravades aportades per Benavent en què dialoga amb Alcón provarien les presumptes mossegades i van ser el detonant de l’operació Taula.

D’altra banda, l’Ajuntament de València va advertir que una vegada s’alçara el secret de sumari d’aquesta peça, s’hi presentaria com a acusació particular per a exigir danys i perjudicis a les empreses beneficiades.

Etiquetas
stats