Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
EH Bildu acaricia la victoria en Euskadi y pone en peligro la actual mayoría absoluta
La imputación de Rocha enreda aún más el rumbo de una Federación de Fútbol
Opinión - Jesús Cintora: 'El precio de la verdad'. Por Rosa María Artal

Villena sol·licitarà connexió directa ferroviària a l'aeroport Alacant-Elx

Estació d'Alta Velocitat de Villena.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Villena tractarà diverses mocions sobre les connexions ferroviàries, accessos i gratuïtat del pàrquing de l'estació de Villena.

“Les dues mocions presentades des d'alcaldia estan dirigides a millorar la nostra oferta de trens, posar en valor la nostra estació i millorar perquè siga més competitiva”, ha declarat l'alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán.

La primera de les mocions proposa que s'avalue la connexió de la línia que connecta Villena amb Alacant amb l'aeroport. Està en marxa un Pla Estratègic per a connectar el tren amb l'aeroport d'Alacant i des de Villena se sol·licita que eixa connexió de rodalia amb l'aeroport contemple trens directes des del municipi.

“A més, volem que també puga connectar amb l'aeroport l'alta velocitat. Demanem que es tinga en compte aquesta proposta perquè els usuaris de Villena poden anar de manera directa a l'aeroport i ser més competitius. A més, una vegada més, sol·licitem majors freqüències de connexió ferroviària amb Alacant. Aquestes propostes li les traslladarem als alcaldes de la comarca i del Vinalopó Mitjà”, ha recalcat Fulgencio Cerdán.

L'altra moció que es presenta des d'alcaldia va encaminada a la gratuïtat del pàrquing de l'estació d'alta velocitat. “Malgrat tindre un accés deficient, que continuem reclamant que s'execute al més prompte possible, i estem treballat, que es pague el pàrquing ens està restant usuaris perquè és una zona allunyada sense possibilitat d'aparcament i veïns de localitats pròximes prefereixen acostar-se a l'estació d'Alacant per això”, ha explicat l'alcalde.

Cerdán ha relatat també la importància de les connexions que s'estan reclamant, l'accés de l'A31 a l'estació per a la qual s'han realitzat reunions amb Ministeri i Conselleria. En la junta de portaveus es va presentar projecte tècnic parell connectar els vials amb l'estació de l'AVE, ha explicat l'alcalde, “el Ministeri continua fent el seu treball, però ens falta saber el treball de Conselleria”.

Etiquetas
stats