Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig tanca la primera crisi de govern amb la incorporació de Joan Calabuig i recol·locant María José Mira

El president de la Generalitat, Ximo Puig, junto a Joan Calabuig

elDiariocv

València —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava aquest dimecres una “remodelació” en el segon nivell del Govern valencià que serà aprovada en el ple del Consell que celebra aquest dijous, uns canvis que pretenen “millorar la governabilitat de la Comunitat Valenciana” per a ser “més eficients” i millorar la gestió.

Entre aquests canvis, es dóna per fet el nomenament de l’actual portaveu socialista en l’Ajuntament de València i primer tinent d’alcalde de Joan Ribó, Joan Calabuig, com a delegat del Consell per a la Unió Europea i de Relacions Externes, un càrrec amb rang de secretari autonòmic que depén directament de Presidència.

Calabuig, que ja va ser eurodiputat, deixarà l’acta de regidor en el consistori valencià –la següent en la llista socialista per València és l’actual directora de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Anaïs Menguzzato, que ocuparà el lloc de regidora– i serà el responsable de les relacions internacionals de l’executiu valencià. Aquests canvis provoquen al seu torn altres moviments, com el nomenament de la diputada en el Congrés María Such, que passarà a ser directora de l’Institut de la Dona en substitució de Menguzzato, i el canvi en el càrrec de portaveu municipal de València, que passarà a ocupar l’edil de Seguretat Ciutadana, Sandra Gómez.

María José Mira i Ximo Clemente, recol·locats

La que era fins ara secretària autonòmica de la Conselleria d’Economia, María José Mira, serà recol·locada en la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, que dirigeix el socialista Vicent Soler, o en Presidència. Mira ha protagonitzat diferents enfrontaments en els últims mesos amb el seu conseller, el valencianista Rafa Climent. Un dels desacords més destacats, a propòsit dels horaris comercials. En aquella ocasió, el Govern valencià va desautoritzar Climent en favor del criteri de Mira.

A més, l’actual director general de Relacions Informatives, Ximo Clemente, serà rellevat en el càrrec per Marta Hortolà. L’extreballadora de Las Provincias és responsable de comunicació del PSPV des del mes de març passat. Clemente es mantindrà en l’organigrama de Presidència encara que com a assessor econòmic.

Cuquerella i Salas

El cap del Consell també cobrirà les vacants que van deixar després dels cessaments Dolores Salas, exsecretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, i Mónica Cuquerella, exdirectora general d’Internacionalització. Cuquerella serà substituïda per la delegada d’Economia en l’Ajuntament de Vila-real, María Dolores Parra, també de Compromís.

Salas va renunciar al càrrec davant la “pressió” a què va assegurar que se l’havia sotmés per la polèmica generada amb el contracte de la seua filla en la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), mentre que el conseller d’Economia, Rafa Climent, va destituir Cucarella després de l’informe de Transparència que declarava incompatible el seu càrrec amb el d’apoderada en una gasolinera d’Alzira denunciada.

Etiquetas
stats