Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Bloc ajorna fins al congrés de maig el seu debat i renovació interna

Joan Baldoví, diputat en el Congrés del Bloc, intervé en el Consell Nacional.

Ni congrés extraordinari, ni dissolució de l’executiva, ni incompatibilitat entre càrrecs orgànics i institucionals ni elecció del secretari general del partit per sufragi universal, com pretenien part dels crítics. El Bloc, una de les quatre potes de Compromís, ha celebrat el seu Consell Nacional, la reunió de la direcció reforçada del partit, amb una tranquil·litat relativa.

La cúpula ha decidit convocar el pròxim congrés el 21 i 22 de maig –llevat que s’avancen les eleccions generals, i en aquest cas el partit se centraria a preparar els comicis– i ha aprovat amb més d’un 80% dels vots (87 a favor, 8 en contra i 12 abstencions) les grans línies estratègiques del partit.

Aquestes línies passen per crear un grup parlamentari valencià en el Congrés dels Diputats –tema que es negocia ara–, donar visibilitat als senadors de Compromís –Dolors Pérez–, aconseguir un ‘pacte a la valenciana’ per al Govern d’Espanya, treballar en tots els àmbits per un model de finançament autonòmic i promoure “el respecte a la plurinacionalitat de l’Estat”.

Enric Morera, secretari general del Bloc, s’ha donat per satisfet pel resultat del Consell Nacional, informa Efe. “Hui ha eixit un Bloc més reforçat, més fort, més conscient de l’enorme responsabilitat que tenim per a rescatar persones i anar construint un país”. Els crítics, segons fonts del partit, reserven els seus atacs per al maig.

Al novembre, abans de les eleccions generals, demanaven la dissolució de l’executiva i la convocatòria d’un congrés extraordinari arran del malestar creat per la manera com es va crear la coalició Compromís-Podemos. Fins i tot Joan Baldoví, reelegit com a diputat en el Congrés, sol·licitava canvis. “Després del 20 de desembre hem de replantejar-nos moltes coses, parlar molt i escoltar molt per a continuar fent passos endavant”.

A més, abans del congrés, es van presentar dues propostes que, segons alguns van interpretar, anaven dirigides contra Morera, president de les Corts Valencianes a més de secretari general del Bloc: que els càrrecs del partit no tingueren també responsabilitats institucionals i que l’executiva fóra elegida per sufragi universal mitjançant les votacions via Internet.

Les dues iniciatives es discutiran al maig. Serà llavors, sembla, que s’encetarà el debat sobre el futur del partit i la seua incardinació en la coalició Compromís que reclamen els crítics del Bloc.

Etiquetas
stats