Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Color i formes agressives per a una falla municipal que promet ser espectacular

La falla gran de l'Ajuntament, amb el nom 'Equilibri Universal'

Carlos Navarro Castelló

València —

L'Ajuntament de València i els artistes que faran les falles municipals de l'any que ve han fet públics els detalls dels projectes que es plantaran al març de 2018 en la plaça de l'Ajuntament.

En l'acte, celebrat aquesta vesprada en el Palau de l'Exposició de València, han participat, al costat del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, l'autor de la falla infantil, Miguel H; i els creadors de la falla gran, Pepe Latorre i Gabriel Sanz; així com el dissenyador internacional Okuda San Miguel, que col·laborarà amb Latorre i Sanz en el disseny de la falla gran.

Latorre i Sanz han destacat la seua il·lusió i implicació total com a autors per segona vegada de la falla gran. “Tindrem una falla diferent, amb una estructura de falla però amb personalitat pròpia i amb un joc de colors únic”, ha explicat Latorre, qui ha posat en valor la col·laboració en el seu projecte de Okuda, “un artista internacional que facilitarà una projecció internacional”.

Els artistes, amb una àmplia trajectòria en el món de les Falles, han garantit un treball molt professional realitzat per artistes fallers.

La proposta per a la Falla Municipal Gran de 2018 incorpora al llenguatge de les Falles codis visuals de l'art contemporani, amb la col·laboració directa de Okuda, qui proposa “reflexionar amb ironia sobre la piràmide de valors que sustenten la societat actual”.

Tal com va explicar a eldiariocv.es, ho fa amb una escultura forma de tòtem i una estructura que proposa un recorregut entre l'imaginat i el real, i una reflexió sobre com els diners regeix l'existència humana.

Okuda participarà en la plantà de la Falla gran, pintant in situ algunes de les parts principals del monument.

Per la seua banda, Miguel H ha presentat els traços principals de la falla infantil municipal de l'any pròxim. “La idea de crear una falla basada en el mític llibre 'El xicotet Príncep' es basa en la celebració del 75 aniversari de l'obra. És la millor forma de retre homenatge a un llibre d'aprenentatge dels nostres primers anys de vida”, ha explicat l'artista.

“El meu secret no pot ser més simple: no es veu bé sinó amb el cor; l'essencial és invisible per als ulls. Com bé va dir aquella rabosa, s'intentarà fer visible l'invisible donant forma a una narració plena de valors”, ha explicat Miguel H, que ha destacat que l'obra literària ensenya valors als més xicotets i connecta a la gent adulta amb la seua infància.

L'estructura de la falla infantil municipal de l'any que ve es basa en un planetari de fusta interactiu, i inclourà entre les seues escenes els planetes dels personals del llibre: el Rei, l'Astròleg i el Vanitós, entre uns altres, així com La Terra.

Els ninots estaran vestits per Reyes Pe, i entre els materials que empraran hi haurà fusta, escorces, cartó, tela i molsa.

Fuset ha destacat la qualitat dels projectes i la professionalitat dels artistes fallers que els signaran. “Tant Latorre i Sanz, amb la falla gran municipal, com Miguel H amb la falla infantil, donaran el millor d'ells mateixos per al món faller i per a la nostra ciutat. Mereixen tot el nostre respecte i suport i els agraïm el seu treball”, ha destacat.

Els artistes fallers rebran durant el procés de creació de les falles municipals de l'any que ve les aportacions que consideren oportunes els integrants dels jurats independents que van seleccionar per unanimitat el mes passat, sense vot polític, els projectes de Latorre i Sanz d'una banda, i de Miguel H, per l'altre.

La Federació de Falles amb Especial Enginy i Gracia, la Interagrupació de Falles, el Gremi d'Artistes Fallers, el Cercle de Belles arts i l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana van proposar els noms dels integrants del jurat per a escollir la falla gran municipal de l'any que ve, mentre que les Falles I+I, la Interagrupación de Falles, el Gremi d'Artistes Fallers, l'Associació Professional d'Il·lustradora Valenciana i FULLA (Fundació pel Llibre i la Lectura) van proposar als integrants del jurat que va fer l'elecció de la falla infantil que es plantarà en la plaça de l'Ajuntament en 2018.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats