eldiario.es

Menú

El Col·legi d’Arquitectes conclou que la vella Fe de Campanar ha de ser derrocada

Sanitat construirà un centre de salut, un altre d’especialitats i un altre d’atenció continuada en l’esplanada del pàrquing interior abans de procedir als derrocaments.

Un pla director determinarà els serveis que es donaran en la resta del recinte, encara que tot apunta que es bastirà un hospital nou per a atendre a tota l’àrea nord-oest de València.

- PUBLICIDAD -
La antigua Fe de Valencia

L'antic hospital de La Fe de València VÍCTOR PONS

La incògnita que planejava sobre el futur del vell hospital La Fe de Campanar per fi s’ha resolt.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha fet públic aquest dimecres el resultat de l’informe que el seu departament havia encarregat al Col·legi d’Arquitectes per determinar si els edificis del recinte havien de demolir-se, com havia aprovat l’anterior executiu del PP, o si convenia rehabilitar-los.

Tal com ha explicat Montón, el document conclou que el més convenient seria derrocar la majoria dels immobles, llevat del d’Informàtica i Dosimetria, per l’alt cost que suposaria la rehabilitació i el manteniment posterior, més elevat fins i tot que derrocar i construir infraestructures noves.

Malgrat tot, la consellera ha anunciat que es prioritzarà la inversió en nous serveis per als veïns del barri, abans que en la demolició. En aquest sentit, ha avançat que en l’actual esplanada del recinte, entre la cafeteria i l’heliport, es construirà un centre de salut, un altre d’especialitats i un altre d’atenció continuada.

Per a fer-ho, ja hi ha una partida pressupostària de 8,1 milions d’euros per a nous centres sanitaris i de salut, en què estan englobades aquestes infraestructures i d’altres.

Pla director i concurs d’idees

Paral·lelament a aquesta actuació, Sanitat elaborarà juntament amb sindicats i veïns un pla director per a determinar quins serveis s’oferiran en la resta de la parcel·la, que té en total 76.367 metres quadrats.

Encara que el departament està obert a tota mena de propostes, tot apunta que es bastirà un hospital nou, ja que, com ha reconegut Montón, la zona nord-oest de València ha de desplaçar-se actualment 8 quilòmetres per a arribar a la nova Fe, una cosa que es vol corregir. La consellera ha descartat que això implique el tancament o el trasllat de l’Arnau de Vilanova.

Una vegada estiga elaborat el pla director, es convocarà un concurs d’idees per a arquitectes valencians amb l’objectiu que presenten propostes per a reordenar i dissenyar tots els espais del recinte, inclosos els edificis nous que establisca el pla esmentat i els centres de salut, d’especialitats i d’atenció continuada.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha