Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Marcos Benavent reconeix frau de contractes i que va beneficiar el nebot de Rita Barberá

L’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent quan ha arribat a la Ciutat de la Justícia de València

EFE

València —

L’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent ha reconegut aquest dijous davant del jutge que investiga el conegut com a cas Imelsa que va col·laborar amb la regidora María José Alcón per a manipular contractes de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de València i que, per indicació seua, va beneficiar el nebot de l’exalcaldessa Rita Barberá, Enrique Sospedra.

L’autodenominat ‘ionqui dels diners’ ha declarat durant uns 50 minuts com a investigat davant del Jutjat d’Instrucció número 18 per a complementar la compareixença que ja va efectuar el 23 de setembre i donar més detalls sobre els contractes del festival cinematogràfic de la Mostra de València.

“Jo parlava amb María José, buscàvem les empreses que pogueren quedar-se les adjudicacions i ho manipulàvem tot”, ha detallat Benavent, que ha afirmat a continuació que no sap si una part de les “mossegades” que va cobrar i que va donar a Alcón van anar a parar al PP.

Segons ha explicat als periodistes després de la seua declaració, la regidora li va indicar que “d’alguna manera” s’havia de beneficiar el nebot de l’exalcaldessa de València Rita Barberá, com finalment es va fer a través d’una subcontracta del servei d’hostesses per a l’esmentat festival.

L’exgerent de l’empresa pública de la Diputació de València Imelsa ha negat haver-hi tractat cap assumpte de manera directa amb Barberá, però, al seu parer, “era una condició prèvia ajudar-lo, adjudicant serveis a una empresa i subcontractant-lo a ell” posteriorment.

Se li ha preguntat si, quan es tractava amb Alcón, hi va observar cap tipus de problema mental i Benavent ha respost que no, que “estava bé”, encara que entén que potser aquesta puga ser una “estratègia de defensa”.

“Jo pense que estava bé. Encara que els qui ens dedicàvem a això estàvem tots un poc bojos, la veritat. El poder comporta això, no estar centrat i que un no tinga consciència de moltes coses”, ha afegit.

Competència dels “recaptadors de Gürtel”

Quan se li ha preguntat per Engloba, empresa que va ser adjudicatària d’uns quants contractes de l’àrea de Cultura i al màxim responsable de la qual, José Adolfo Vedri, també s’investiga en aquest cas, Benavent ha afirmat: “era la competència dels recaptadors de Gürtel”.

“Vaig conéixer el Bigotes –Álvaro Pérez, presumpte responsable de la trama Gürtel a València–, estava en la seu contínuament. És evident que tenia relació amb Camps, estava en tots els ‘saraus’, en totes les coses de partit”, ha manifestat.

“Álvaro Pérez, ‘el Bigotes, no tenia molta relació amb –Alfonso– Rus –president llavors de la Diputació de València–. No és que es caigueren malament, és que Álvaro estava més centrat en assumptes del partit a escala regional; nosaltres estàvem centrats en altres coses”, ha afegit.

Finalment, ha insistit en la seua petició al presumpte líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, perquè “descobrisca el pastís i assumisca les coses”, perquè “ja n’hi ha prou de dir mentides”.

Etiquetas
stats