eldiario.es

9

Oltra i Ribó passen el ‘test preelectoral’ dels ciutadans

Els dos dirigents de Compromís amb uns quants candidats de la coalició ‘Compromís-Podemos. És el Moment’ se sotmeten a les preguntes formulades per la gent en un acte totalment obert

Enric Bataller, Dolors Pérez, Mónica Oltra y Joan Ribó

Enric Bataller, Dolors Pérez, Mónica Oltra i Joan Ribó

Per a aconseguir la majoria de vots possibles, la campanya electoral s’ha de jugar en uns quants fronts. Cal estar present tant en la televisió com al carrer. I s’ha d’apostar per distints formats que ajuden a convéncer diferents votants. Cada vot és important davant d’un panorama tan fragmentat, igualat i incert com el d’aquests comicis generals.

Una mostra que els partits fan actes diferents, i no sols grans mítings com abans, ha estat l’organitzat aquest dimarts per la coalició ‘Compromís-Podemos. És el Moment’. La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, l’alcalde de València, Joan Ribó, el candidat al Congrés, Enric Bataller, i la candidata al Senat, Dolors Pérez, s’han enfrontat a les preguntes dels ciutadans. En ple carrer –en aquest cas a la plaça la Mare de Déu de València– i de manera oberta. Símptoma que els temps polítics canvien.

Els dos líders més mediàtics de Compromís, Oltra i Ribó, han acaparat les preguntes. “Què farà per a revitalitzar els barris perifèrics de València?”, ha estat el primer dard llançat a Ribó. “Iniciatives com l’obertura del teatre El Musical del Cabanyal van en aqueixa línia”, ha respost l’alcalde, i tot seguit ha reivindicat el bo social i els descomptes de les tarifes noves de l’EMT com a mesura per a reduir l’exclusió social. “Hem apujat un 35% el pressupost per a la renda garantida de ciutadania”, “hem obert un alberg nou al Carme”, han defensat Oltra i Ribó respectivament davant de les preguntes llançades per l’alta desigualtat que pateix la Comunitat Valenciana i Espanya.

“Mentre la meua pime feia fallida, els xoriços que han robat estan pel carrer”, ha exclamat un assistent. Oltra ha contestat: “Estem obrint calaixos i hem firmat un conveni amb Transparència Internacional perquè ens controle, i evitar així que es reproduïsquen aquests comportaments. Sobre els Blasco, Emarsa, Gürtel, Noos que ens han sacsejat, compromet la meua paraula que recuperarem tots els diners que han robat”, ha promés entre els aplaudiments d’un plaça amb destacada afluència de gent.

La reobertura de RTVV també ha estat entre les preocupacions del públic. La líder de Compromís ha assegurat que “vol que com més prompte millor estiga en marxa”. I ha proclamat: “Mentre estiga en el Consell no es permetrà que cap polític cride cap periodista de la nova televisió pública perquè li diga el que ha de dir”.

La presència de col·lectius com els iaioflautes o d’estudiants pels conservatoris ha afegit exigència en la resposta als presents. “No hi haurà copagament als centres de dia per als dependents el 2016”, ha assegurat Oltra després de les preguntes dels indignats. “Passarem d’un model on hi ha dependents perquè alguns facen negoci a un altre d’autonomia personal”, ha afirmat. Sobre la polèmica dels conservatoris ha promés traslladar les queixes al conseller d’educació, Vicent Marzà, però l’ha defensat al·legant que “no es pot revertir el procés injust que el PP va iniciar, ja que hi hauria conseqüències penals”.

“Amb l’ocupació verda es poden crear al País Valencià 107.000 llocs de treball”, ha afirmat Enric Bataller. “Cal canviar la política energètica per no fer-la d’acord amb les elèctriques”, ha censurat Ribó. “Hem de descarbonitzar l’economia”, ha sentenciat Oltra. Les campanyes electorals ja no es juguen com abans.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha