eldiario.es

Menú

La Generalitat s’obri a Escola Valenciana per primera vegada en 20 anys

Ximo Puig rep una representació de l’entitat que treballa per la normalització del valencià en el sistema educatiu, marginada durant els quatre lustres de governs del PP

- PUBLICIDAD -
Ximo Puig, con los representantes de Escola Valenciana, en el Palau de la Generalitat

Ximo Puig, amb els representants d’Escola Valenciana, en el Palau de la Generalitat.

La directiva d’Escola Valenciana, una entitat que treballa per la normalització de l’ús del valencià, especialment en el sistema educatiu, ha visitat el Palau de la Generalitat per primera vegada en 20 anys. Ha estat rebuda per Ximo Puig, el president del Consell. L’últim Molt Honorable que va rebre aquesta associació va ser Joan Lerma, un altre president del PSPV-PSOE, l’any 1995.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha demanat a Puig compromisos del govern autonòmic en tres línies: respecte a la Llei d’ús i ensenyament del valencià, “que no es compleix ni de lluny”; l’impuls d’una llei lingüística transversal, amb accions en uns quants camps, i “el requisit lingüístic en la funció pública”, que els funcionaris dominen i hagen d’usar el valencià.

Escola Valenciana creu que es “poden trobar punts de trobada” amb el Consell per a “col·laborar en benefici de la ciutadania”. Segons Moreno, l’entitat cívica treballa per “un model de societat multilingüe gràcies a la creació de continguts en llengua pròpia en tots els àmbits”, amb “atenció especial a la sostenibilitat i la presència del valencià en els mitjans de comunicació”.

 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha