Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig sobre les mossegades del PP: “Els empresaris ens diuen que ara no han de pagar”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en el ple de les Corts.

EFE / eldiariocv

“Els empresaris ens diuen que ara no han de pagar”. Així ha respost el president de la Generalitat, Ximo Puig, a una intervenció de la portaveu del PP valencià en les Corts, Isabel Bonig, que ha preguntat pel grau d'incompliment del Acord del Botànic i ha retret al Consell que no rescate a persones, sinó “estadis de futbol propietat d'Enrique Ortiz” amb 3,7 milions d'euros, en referència a la subhasta del Rico Pérez a Alacant. El president, ha afegit: “No rescatem camps de futbol, estem rescatant la vergonya d'aquest poble que vostès van ultratjar”.

El cap del Consell ha reivindicat que el PP hauria de pagar els 18 milions d'euros que “li va regalar a un especulador a Alacant que pagava i finançava les campanyes electorals del PP”, i ha defensat que el que ha intentat al Consell ha sigut salvar els 18 milions de préstecs que va avalar l'Institut Valencià de Finances.

Bonig ha afirmat que el secretari general de Podem en la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, haurà d'explicar aquest cap de setmana en Vistalegre a les bases que dóna suport “a un Govern que rescata camps de futbol”, mentre que ha qüestionat la política del Consell sobre els refugiats o amb els extreballadors de Radiotelevisió Valenciana.

Corredor Mediterrani

Puig ha assegurat que els valencians estan cansats de ser “zona zero” d'inversió en infraestructures per part de l'Estat, i ha reivindicat la necessitat que el Govern entenga que el Corredor Mediterrani és “fonamental” per a Espanya i per a Europa.

Puig ha contesta una pregunta del portaveu de Compromís, Fran Ferri, que ha qualificat d'“indignant i escandalós” que menys del 2,3 % de la inversió feta pel Govern l'any passat en ferrocarrils tinguera com a destinació línies de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha coincidit a qualificar de “molt lamentable” aqueixa infrainversió que, segons ha dit, no solament afecta les infraestructures ferroviàries, i ha animat a tots a treballar de forma conjunta per a exigir “el que ens correspon” en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat.

Ha defensat que el Corredor Mediterrani no és només una infraestructura “important per a la Comunitat i fonamental per a l'Arc Mediterrani”, sinó que és “fonamental” per a Espanya i Europa, i ha criticat que el ministre de Justícia, Rafael Català, es burle dels valencians llevant-li importància.

stats