Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Agència Antifrau investiga el procés de nomenament del nou gerent de l’IVAM

Façana principal de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

Sergi Pitarch

València —

0

L’Agència Antifrau valenciana té oberta una investigació sobre el procés de selecció del nou gerent de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Sergio Pérez, arran d’una denúncia anònima que censura que el candidat guanyador s’hauria presentat al lloc fora de termini. A més, l’escrit assegura que, quan es va aprovar la selecció, no estaven presents tots els membres del tribunal i qüestiona el currículum del vencedor respecte al d’alguns dels 31 aspirants que van accedir al procés.

L’agència estudia la documentació i el pas següent serà acarar les dades que té amb les que facilite la institució. Fonts del departament que dirigeix José Miguel García Cortés asseguren que no han rebut de moment cap petició de l’entitat fiscalitzadora de l’Administració, però que, quan la tinguen, ho lliuraran amb la màxima diligència. A més, afigen que el procés que va acabar el mes de juliol passat ha sigut convocat per la Conselleria de Cultura i que ha sigut públic i ajustat a la legalitat.

Amb motiu de la creació de la plaça de gerent, l’informe d’auditoria de compliment de l’IVAM per al 2018 dut a terme per la Intervenció General de la Generalitat i signat el 22 de juliol passat recomana que el lloc de director gerent s’elimine i se’n cree un de sol d’alta direcció per al “director”, atés que se n’ha creat un de gerent. Entenen en la Intervenció que dues persones exerceixen sengles càrrecs que fins hui exercia en solitari José Miguel García Cortés.

Aqueix nou lloc de director, diu la Intervenció, ha d’estipular “les noves condicions del contracte ajustades al nou càrrec de ”director“ creat per la Llei 1/2018, així com el nou acord del Consell que autoritze l’excés de les retribucions per al nou càrrec de director de l’IVAM, en cas de valorar-se procedent”. És a dir, entén que les retribucions que actualment percep García Cortés, 67.615 euros bruts anuals, o han de modificar-se per la pèrdua del càrrec de gerent o el ple del Consell l’ha de tornar a autoritzar.

Fonts de l’IVAM han explicat que, de moment, la Conselleria de Cultura “no ha considerat la variació del sou del director”. “No hi ha contracte nou i no sabem si la Conselleria l’establirà pròximament, però el que considere ho acatarem”, apunten les mateixes fonts.

Etiquetas
stats