Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Ximo Puig incorpora al seu Consell a Rubén Martínez Dalmau, Arcadi España, Mireia Mollà, Carolina Pascual i Rosa Pérez Garijo

El president y los consellers en el Palau de la Generalitat

Miguel Giménez / Sergi Pitarch

València —

Ximo Puig, que aquest dijous passat era reelegit president de la Generalitat en les Corts gràcies al segon acord del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem-EUPV) i aquest diumenge ha pres possessió del càrrec al Parlament valencià, ha comunicat al llarg de la vesprada el seu nomenament als membres del seu nou Executiu, encara que el llistat de noms no s'ha fet públic fins a passades les 22 hores. Així les coses, els membres del nou Consell del Botànic són:

Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i portaveu del Consell: Mónica Oltra Jarque. La líder de Compromís repeteix en el mateix departament i amb les mateixes atribucions que va mantindre en la passada legislatura.

Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica: Rubén Martínez Dalmau. El líder de Podem en la Comunitat Valenciana és una de les dues aportacions d'Unides Podem-EUPV al primer escalafó del Consell.

Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic: Vicent Soler i Marco. L'encarregat dels pressupostos de la Generalitat en els últims quatre anys i responsable de la negociació amb l'Executiu central pel finançament autonòmic repetirà en la mateixa cartera els pròxims quatre anys.

Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública: Gabriela Bravo Sanestanislao. La consellera, que va mantindre en els últims temps algun desacord amb la vicepresidenta Mónica Oltra a compte de l'encreuament de competències entre els seus departaments, també repeteix en el Consell.

Conselleria d'Educació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez. Un altre que també repeteix en el càrrec, encara que sense les competències en Universitats.

Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública: Ana Barceló Chico. La diputada autonòmica alacantina, la qual va passar a ocupar la cartera de Sanitat després que Pedro Sánchez 'fitxara' Carmen Montón per al seu Govern arrel de la moció de censura contra Mariano Rajoy, es mantindrà al capdavant de la Conselleria que la passada legislatura va propiciar la reversió de la concessió sanitària de l'Hospital de la Ribera.

Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball: Rafael Climent González. L'exalcalde de Muro d'Alcoi i representant del Bloc, un dels que més crítiques va suscitar en el passat mandat. seguirà al capdavant d'Economia Sostenible.

Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica: Mireia Mollà Herrera. L'exdiputada autonòmica alacantina i portaveu de Compromís a Elx, membre del partit de Mónica Oltra (Iniciativa), és una de les incorporacions al nou Consell de Ximo Puig.

Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat: Arcadi España García. El que ha sigut cap de Gabinet del president de la Generalitat és una de les sorpreses en l'Executiu del Botànic 2.

Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital: Carolina Pascual Villalobos. La degana del Col·legi Oficial d'Enginyers en Telecomunicacions de la Comunitat Valenciana és l'altra gran sorpresa en els nomenaments de Ximo Puig i ocuparà una de les carteres de nova creació.

Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica: Rosa Pérez Garijo. La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià -la qual va tindre competències en matèria de Memòria Democràtica en el Govern de la Diputació de València en la passada legislatura- és l'altra incorporació d'Unides Podem-EUPV al Govern de Ximo Puig fruit del Botànic 2.

Ximo Puig presidirà la presa de possessió del nou Consell dilluns a les 10.30 hores en el Saló de Corts del Palau de la Generalitat.

Etiquetas
stats