eldiario.es

9

Mònica Oltra: “Som la primera força del canvi”

La coalició entre Compromís i Podem supera en cinc punts els socialistes i consagra el seu anhelat ‘sorpasso’

Mónica Oltra, arropada por simpatizantes de Compromís-Podemos, en la noche electoral.

Mónica Oltra junt a simpatitzants de Compromís-Podem a la nit electoral

Eufòria, alegria i goig. La seu de coalició ‘Compromís-Podemos. És el moment’ era una festa després de superar el PSPV-PSOE, ja que han aconseguit el 25,07% dels vots i 9 escons. Al crit de “presidenta, presidenta”, la líder de Compromís, Mònica Oltra, que s’havia carregat la coalició als muscles, proclamava: “Som la primera força del canvi”. “Ho hem aconseguit, ho hem aconseguit. Els hem tirat com ho vam fer ací”, s’ha felicitat entre crits de “sí que es pot” i “és el moment” del públic. “La suma de PP i Ciutadans no els ix”, ha rematat.

Tallada en el discurs pels càntics de la gent congregada en la seu de Compromís per a seguir l’escrutini i celebrar els resultats, Oltra ha destacat que “una força del canvi, i que assumeix que som un país de països, ha tingut un gran resultat”. “El diàleg substituirà el corró”. En acabar, el públic ha respost amb “visca” la vicepresidenta del Consell.

Oltra en el seu discurs, ha fet gala la seua ironia tan característica: “A Rajoy li ha arribat el Whatsapp següent: Mariano, sigues fort”. Però, la celebració per a Oltra ha estat doble: La cita electoral coincidia amb el seu aniversari. I durant uns quants segons la música d’aniversari feliç –metàfora que l’aposta d’Oltra per aquesta UTE electoral ha complit les seues expectatives– ha substituït els crits de “presidenta, presidenta” que han acompanyat tot el discurs de la líder. El seu somriure en rebre el pastís mostrava satisfacció en abundància.

El mateix rostre de satisfacció tenien tots els dirigents de Compromís i Podem congregats. “És un èxit, és un èxit”, repetien. “Açò és un destarifo”, ha dit incrèdul el cap de cartell per València, Joan Baldoví, mentre el públic corejava el seu nom. “Amb aquest resultat portarem una veu potent al Congrés”, ha assegurat la número dos per València, Ángela Ballester. Després de ser aclamat amb crits d’“alcalde, alcalde”, el regidor de València, Joan Ribó, ha tancat el començament de la festa: “Hem rematat la faena que vam començar al maig”.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha