Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El fantasma de una repetición electoral sobrevuela la campaña catalana
Teresa Ribera: “Las llamadas leyes de concordia imponen la desmemoria”
OPINIÓN | Cuatro medidas para evitar el lawfare, por Juan Manuel Alcoceba Gil

Oltra no descarta cap via per a donar “màxima visibilitat” a Compromís

La vicepresidenta del Consell i líder de Compromís Mònica Oltra atén els mitjans

Voro Maroto

València —

Mònica Oltra, dirigent de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat, no descarta cap possibilitat respecte de la situació de Compromís al Parlament ni la política de pactes del partit després que la Mesa del Congrés haja soterrat definitivament la possibilitat de formar un grup valencià.

Oltra ha insistit en el fet que la decisió de la Mesa és un “abús democràtic”. Assumida la decisió, s’ha felicitat per la coherència de Compromís: “Hem lluitat fins al final per mirar de tenir una veu valenciana a Madrid. I continuarem fent-ho”. A més, ha dit que entén la decisió de Podem d’abandonar la coalició: “Fer retrets en política no és intel·ligent. El pacte preveia la possibilitat” que els diputats del partit de Pablo Iglesias s’uniren als companys de la resta d’Espanya.

Ara, el referent mediàtic de Compromís se centra a posar en valor el paper dels seus quatre diputats a Madrid. “Hem d’estar on tinguem més visibilitat per a beneficiar els valencians, els diputats dels quals, fins ara, seguien els dictats de Gènova [seu del PP a Madrid] o Ferraz [la del PSOE]”. Aniran al grup mixt o s’integraran en el format per Podem i les confluències catalana i gallega? “Això ho decidiran els òrgans corresponents. No vull condicionar el debat donant la meua opinió”.

Les paraules d’Oltra contrasten poderosament amb les d’Enric Morera, un altre dirigent de Compromís. El president de les Corts Valencianes ha donat per fet que els diputats de la coalició –dos són del Bloc, el seu partit, i els altres dos d’Iniciativa, el d’Oltra– continuarien units i anirien al grup mixt, mai amb Podem. La vicepresidenta, no obstant això, no ha tancat cap porta. “Respecte molt l’opinió de Morera, però això està per decidir”.

Investidura: primer de tot, què i, després, qui

També està per aclarir, diu Oltra, el suport de Compromís a una eventual investidura del socialista Pedro Sánchez. “Primer de tot és què i, després, qui. Cal acordar la creació d’una economia al servei de les persones, el retorn de la decència a la vida pública o un finançament just per a la Comunitat Valenciana”. A partir d’ací, tot es pot negociar. “Els vots de Compromís poden ser molt importants”, ha avisat la vicepresidenta valenciana.

Etiquetas
stats