Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Ximo Puig reivindica un PSPV més valencianista i amb agenda pròpia dins del socialisme espanyol

Ximo Puig interviene en el Comité Nacional del PSPV

elDiariocv

València —

Els socialistes valencians han celebrat aquest dijous el seu comité nacional en què el secretari general i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a tots els membres “una faena de reflexió de portes endins per a fer que el PSPV siga un actor amb una agenda pròpia dins del socialisme espanyol”. També ha destacat que el lideratge és “important” i “ha de ser com més compartit, coral, fort millor” i “comprensiu de les noves realitats”.

El líder dels socialistes valencians ha presentat també als membres del Comité la renovació de l’Acord del Botànic, un pacte “bo per als socialistes perquè és bo per als valencians”, i ha afegit: “Si jo estic ací és per a defensar l’interés general dels valencians, que ningú no s’equivoque”.

D’aquesta manera, Ximo Puig ha fet referència a la conferència que el PSPV celebrarà els dies 17, 18 i 19 de febrer amb el nom de “La via valenciana” amb l’objectiu de “situar els puntals marc sobre els quals s’ha de desenvolupar la nostra acció per als pròxims anys i reivindicar els petits avenços que milloren de manera efectiva la vida de la gent enfront de les grans promeses irrealitzables”.

La conferència tractarà de la reconstrucció de la socialdemocràcia valenciana sobre els puntals del creixement econòmic, la igualtat d’oportunitats i la redistribució de la riquesa; i també del valencianisme i de la concepció d’Espanya com un país plural des de la perspectiva federal.

Dues resolucions

En el comité nacional s’han presentat dues resolucions en què es preveu, d’una banda, el suport dels socialistes valencians a les comarques i als municipis afectats pel temporal; i també posar fi a la paràlisi del govern de Rajoy davant del drama dels refugiats. Així doncs, els socialistes han exigit al Govern d’Espanya “una resposta ràpida i una implicació decidida en els àmbits que són competència seua”.

Ximo Puig ha destacat que la renovació del Botànic concreta molts dels aspectes que ja apuntava el primer acord i que ara es volen consolidar, alhora que ha valorat la faena dels militants i dels simpatitzants del PSPV que, tal com ha assenyalat, “ha estat i és la palanca de canvi de la Comunitat Valenciana”.

Durant la intervenció, el líder dels socialistes valencians ha defensat la faena del PSPV en el Consell i s’ha mostrat satisfet pels resultats de la Conferència de presidents, ja que s’ha aconseguit “posar fi a la invisibilitat de la nostra terra, perquè el problema valencià ja està damunt de la taula”. Així doncs, Ximo Puig ha destacat l’acord assolit perquè el sistema de finançament autonòmic es reforme enguany.

Carnets PSPV

D’altra banda, abans d’iniciar-se el comité nacional tots els assistents han rebut juntament amb l’acreditació el carnet del PSPV que, a més d’estar personalitzat, incorpora un codi bidi que permetrà de manera molt senzilla accedir a tota mena d’informació útil tant del partit com de les agrupacions. Es tracta d’una iniciativa per a acostar, enfortir i canalitzar millor la comunicació, i també per a impulsar la singularitat i la identitat pròpia dels socialistes valencians. Durant l’acte s’han repartit al voltant de 300 carnets i, posteriorment, està previst que gradualment les agrupacions siguen les que els distribuïsquen a la resta de la militància.

Etiquetas
stats