Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les dretes dels ajuntaments Benicàssim i El Campello eliminen el valencià de les comunicacions oficials

L'Ajuntament del Campello, a Alacant

Borja Ramírez

0

L'Ajuntament del Campello (Alacant), governat des del passat 26 de maig per una coalició del Partit Popular, Ciutadans i Vox, ha eliminat el valencià de les seues comunicacions oficials. Els representants del tripartit encara no s'han manifestat sobre la mesura, que porta aplicant-se durant els últims mesos i incompliria la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, segons denúncia l'oposició, i que ha sigut qualificada per l'oposició com un “menyspreu a la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana”.

Són diferents les associacions culturals i lingüístiques que creuen que s'està tractant de crear un conflicte amb finalitats polítics on mai n'hi ha hagut. Des d'Escola Valenciana han mostrat la seua preocupació davant la situació i han anunciat que es reuniran amb l'Administració per a evitar reculades en els drets lingüístics dels valencians, segons han manifestat a À Punt Media.

Una situació semblant es viu en el Consistori de la localitat castellonenca de Benicàssim (Castelló), governada pel Partit Popular i Ciutadans, on tampoc es disposa de versions en valencià dels documents oficials i les convocatòries es difonen tan sols en castellà. La situació ve arrossegant-se des de la passada legislatura i encara no s'ha solucionat malgrat les peticions de l'oposició, que amenaça amb dur a terme una moció en el ple.

Des de l'equip de govern municipal atribueixen aquesta situació a la càrrega de treball del Gabinet de Normalització Lingüística, la qual no dona per a traduir tots els documents. En tots dos casos l'oposició ha exigit en bloc la recuperació del valencià en els escrits oficials.

Etiquetas
stats