Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Banc Sabadell planteja un ERO temporal per a uns 400 empleats

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, durant una roda de premsa.

EFE

Barcelona —

Banc Sabadell ha comunicat als sindicats la seva intenció de presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTO) que afectaria uns 400 treballadors d'oficines emplaçades a Catalunya i Aragó. Segons ha informat aquest dilluns CCOO, el banc ha manifestat per escrit als sindicats que la integració de les prop de 460 oficines de Caixa Penedès -Banc Mare Nostrum (BMN)- en aquestes dues comunitats li genera un excedent de plantilla d'aproximadament 400 persones, fet pel qual aplicarà un ERTO per aquest mateix nombre de treballadors.

L'entitat financera compta actualment amb una plantilla d'uns 16.000 treballadors, un cop integrats els prop de 2.000 empleats de Caixa Penedès. Fonts de l'entitat han assenyalat a Efe que l'objectiu d'aquest ERTO és adaptar la plantilla a la situació actual del mercat a través de mesures no traumàtiques, com suspensions temporals de contracte o reduccions de jornada.

Abans d'iniciar el calendari oficial de negociacions que estableix la llei, el Sabadell ha convocat els sindicats a un període de reunions prèvies, per intentar acostar posicions al respecte. La primera d'aquestes reunions tindrà lloc el proper dia 24 de juliol.

CCOO assegura que en la comunicació remesa el banc obre la porta així mateix a procedir a “una modificació substancial de les condicions de treball”. El sindicat s'ha mostrat “profundament preocupat” per les implicacions negatives que pot suposar l'aplicació d'un ERTO per reconduir una situació d'un excedent de 400 persones.

“Un projecte empresarial no pot basar la seva sostenibilitat i futur en la contínua reducció de costos d'explotació mitjançant la destrucció d'ocupació o del deteriorament de les condicions dels treballadors o d'un ERTO”, subratlla l'organització sindical.

Etiquetas
stats