Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La opa hostil del BBVA se enfrenta a la oposición, los partidos y el mercado
El PP se enroca en su defensa de Israel frente al movimiento contra la masacre palestina
Opinión - Feijóo a la desesperada. Por Esther Palomera

La CUP dóna detalls de la cimera en una assemblea informativa oberta a plaça Sant Jaume

David Fernàndez escolta un dels assistents a l'assemblea després d'explicar la cimera / Arturo Puente

Arturo Puente

El consell polític de la CUP ha convocat una assemblea oberta informativa a les 23:30 a la plaça Sant Jaume de Barcelona després de valorar la cimera en una reunió extraordinària. Abans de la mitjanit dos centenars de persones ja s'havien congregat a la plaça amb la presència dels diputats de la CUP.

El diputat David Fernàndez ha explicat que CiU proposava canviar la consulta del 9-N per un procés participatiu, que ERC vol seguir endavant amb el procés i que ICV optaria per no fer la consulta per falta de garanties. “La CUP ha estat mantenint el compromís perquè no podíem fer una altra cosa que intentar que la gent voti, i pensem que el 9-N hi ha d'haver urnes”, ha apuntat. Fernàndez ha demanat també disculpes pel secretisme de les cimeres: “No és fàcil gestionar-ho. Disculpes”.

Sobre la proposta presentada pel govern, Fernàndez ha explicat que “volien fer-ho amb voluntaris i sense cens, i els partits polítics ens hem desmarcat d'aquesta via”. “La proposta que demà presenta el Govern serà la mateixa que ens ha presentat avui a nosaltres, serà iniciativa seva i no té l'acord dels partits”, ha afegit.

Prèviament, el diputat Quim Arrufat ha assegurat que “la consulta avui penja d'un fil perquè se l'ha quedat només una part, però el mandat popular és treure les urnes”. “No hi renunciarem”, ha afegit. Les propostes que s'ha discutit avui, ha assegurat, passaven per “votar amb paperetes en col·legis electorals el 9 de novembre”.

“S'ha pecat de tacticisme a la taula, volem urnes i urnes el 9-N”, ha dit, i ha explicat desmarcant-se del govern que “la unitat només serveix si hi ha consulta”. “No hi ha plebiscitàries que puguin substituir el fet polític de votar en una consulta. Ens neguem a assumir que no es pot fer”, ha reblat.

Etiquetas
stats