Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Els Mossos detenen tres militants independentistes que van protestar a la seu del PP al març

Detinguts tres joves independentistas per una acció de protesta a la seu del PP a Barcelona

elDiario.es Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han detingut avui per ordre del jutge a tres joves de l'organització independentista Arran, per l'intent l'ocupació simbòlica de la seu del PP a Barcelona el passat mes de març en un acte a favor del referèndum. Dos dels tres joves han estat detinguts en els voltants de la comissària de les Corts, on ha estat traslladat un primer detingut aquest matí. 

Segons ha comunicat l'organització independentista, són tres dels set joves que van ser identificats pels Mossos després de participar en la protesta a la seu del PP. Els joves tenien intenció de col·locar unes urnes per reivindicar la celebració del referèndum. Els joves van desplegar una pancarta en què es llegia “L'autodeterminació no es negocia. Referèndum sí o sí” i van abandonar els voltants de la seu dels populars després de l'arribada dels Mossos d'Esquadra.

El líder dels populars a Catalunya, Xavier García Albiol, va anunciar una querella contra els joves, als quals va qualificar de “feixistes”. Des de Boston, també va condemnar l'acció el President de la Generalitat, Carles Puigdemont “qualsevol acció que intenti limitar l'actuació de qualsevol grup polític és absolutament condemnable”.

Arran he demanat explicacions per una actuació que ha denunciat d'“injustificada i desmesurada” i que considera, segons el comunicat, “el primer detingut per defensar el referèndum”. “Què faran aquests Mossos l'1 d'octubre? seguiran les ordres de l'Estat? actuaran en contra de la voluntat del poble?”, s'ha preguntat la portaveu de l'organització independentista.

Etiquetas
stats