Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Moviment parlamentari per aturar la privatització del departament comercial de TV3

Protesta dels treballadors dels mitjans públics contra la privatització i la baixada de salaris

Tomeu Ferrer

Barcelona —

El procés de privatització de TV3 podria tenir entre avui i dijous la seva resolució. El consell de govern de la CCMA podria fer públic el nom de l'empresa adjudicatària del servei comercial de la cadena aquest mateix en les properes hores. Però en els últims dies s'han produït moviments amb la intenció d'aturar la privatització, que en el seu moment es va aprovar amb els vots de CiU, PP i PSC, i que es plasmarien en forma d'esmena d'ICV-EUA i ERC a una moció socialista que es negocia amb intensitat.

Sigui per les interpel·lacions fetes a través de les xarxes socials o per pròpia iniciativa, el PSC ha elaborat una proposta sobre TV3. El document al qual ha tingut accés catalunyaplural.cat consta de tres punts. El primer insta el govern de la Generalitat a consensuar un contracte programa que permeti un sistema de finançament estable que faci viable la ràdio i la televisió públiques de Catalunya. El segon punt crida a instaurar el diàleg entre els grups del Parlament perquè la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sigui un espai de comunicació plural tant entre els seus òrgans de direcció com en els seus continguts. Això, segons la proposta socialista s'hauria de fer d'acord amb els treballadors, comitès professionals i comitès d'empresa. També s'hauria de fomentar la interlocució amb els sector privat, ja que, recorden, la CCMA té entre les seves obligacions fomentar la indústria audiovisual. El tercer punt de la proposta insta al govern a fer un gran pacte per a la promoció del sector audiovisual de Catalunya que torni a situar la CCMA com element tractor del sector en el país.

A aquesta iniciativa els altres grups d'esquerra al Parlament hi voldrien afegir una esmena que fixés una posició contrària a la privatització del departament clau de la televisió pública catalana. En aquest sentit, el diputat d'ERC, Sergi Sabrià, a través de Twitter, apuntava la fórmula que faria possible aturar l'externalització. Seria aplicar la clàusula 11 que permet la renúncia a la celebració del contracte.

Des de la CUP, tot i no manifestar-se en concret sobre l'acció parlamentària, han deixat clara la seva opció contra l'externalització del departament comercial de TV3, maniobra que qualifiquen de privatització a trossets de la televisió pública catalana.

Consulta als treballadors

Tot això passa mentre els sindicats amb presència a la ràdio i la televisió públiques de Catalunya preparen la consulta als treballadors per veure si aproven o no la retallada salarial que la direcció de la CCMA vol aplicar després que no hi ha hagut acord en les negociacions. En aquest sentit, la consulta es faria dijous o divendres, segons fonts laborals i el comitè d'empresa està negociant internament una proposta pròpia que es confronti amb la retallada que pretén fer la direcció, de forma que els treballadors puguin manifestar-se respecte a més d'una idea, i no, com afirmava un sindicalista, “com passava als referèndums franquistes”.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats