Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como un problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

El PP valencià es revolta contra Barberá i exigeix que abandone el Senat

Eva Ortiz i Rita Barberá, durant l’època de veïnes en les Corts Valencianes

Toni Cuquerella

Unanimitat en les Corts Valencianes. El PP també s’han sumat a la proposta del PSPV i de Compromís perquè Rita Barberá torne l’escó de senadora de representació territorial després que l’exalcaldessa de València haja anunciat que deixa el partit, però no la Cambra Alta, una vegada sabut que serà investigada per presumpte blanqueig de capitals.

Durant el debat de política general, el PP ha afirmat que Rita Barberá s’ha quedat “a mitges” amb l’anunci i vol que tots els partits li retiren el suport. Però, a més, el PP ha anunciat que presentarà hui dijous una segona proposta perquè tots els càrrecs designats per les Corts Valencianes abandonen de manera automàtica els seus llocs quan siguen “investigats”.

Ortiz: “Jo me n’aniria a casa”

Aquest mateix dimecres la coordinadora general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Eva Ortiz, ha assegurat en referència a Barberá que “jo, en el meu cas, me n’haguera anat a casa”, perquè “aquesta situació no porta a cap lloc que siga favorable” ni per a Barberá ni per al partit. En declaracions en la cambra territorial ha destacat que, quan les Corts van elegir Barberá com a senadora territorial a proposta del PP, “es donava una situació i ara se’n dóna una altra”.

La número 2 del PP valencià ha explicat que la direcció regional del partit no ha parlat “en cap moment” amb Barberá, ni tampoc amb el president nacional del PP, Mariano Rajoy, i ha insistit en el fet que les decisions sobre una senadora són competència de la direcció nacional i del comité nacional de garanties.

Ha precisat que estan “en comunicació permanent” amb la direcció nacional del partit i ha recordat que, des de fa mesos, el PPCV sosté que Barberá “ha de fer el millor per a ella i per al PP”, que és “que acabe aquesta situació de tensió”.

“Això no significa que nosaltres no tinguem clar que tothom té dret a la presumpció d’innocència, però políticament” el millor per a Barberá i per al partit és “acabar aquesta situació”, ha indicat la “número dos” dels populars valencians.

“Al final, en aquests casos val més rebaixar la tensió i intentar defensar-se”, ha manifestat la dirigent popular, que està convençuda que Barberá “eixirà ben parada d’aquest assumpte” judicial.

Etiquetas
stats